Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Zor günler geçiriyoruz

Zor günler geçiriyoruz

Konya, Emniyet Müdürlüğü ve yetkililerin  etkin çalışmaları sonucu huzurlu ve güvenli bir şehir elhamdülillah. Bu özverili çalışmalar sonucu sabah işimize rahat gelebiliyor, akşamları da evimize huzur ve güven içinde gidebiliyoruz.

 

Ancak Türkiye’nin diğer şehirleri Konya gibi değil maalesef. Diğer illerin bazılarında devam eden terör, ülkeyi saran ve insanların şehit olmasına sebep olan bombalama olayları herkesin moralini bozuyor, huzurunu kaçırıyor. Sadece bizim huzurlu olmamız yetmiyor ülkemiz huzurlu olsun istiyoruz.

 

Özellikle son olarak Cizre ve Gaziantep’teki bombalı terör eylemlerinden sonra insanlarda bir huzursuzluk baş göstermeye başladı. Artık insanlar düğün, sünnet ve kına gibi kalabalık ortamlardan çekinmeye hatta korkmaya başladılar.

 

Sizlerde tanık olmuşunuzdur, artık eskisi gibi vur patlasın çal oynasın düğünlerde yapılmıyor. Vatandaşlar sade bir nikahla dünya evine giriyor. Bazıları da nikahın ardından geleneksel Konya pilavı ile düğünlerini taçlandırmaya çalışıyor.

 

Darbe girişimi ve ardından yaşanan terör olayları nedeniyle adeta millet olarak eğlenmeyi unuttuk.  Düğünü sade nikahla, sünneti sünnet gezisi ile tamamlamaya başladık. Neşemiz kalmadı. Ağzımızın tadı fena bozuldu. Terör artık canımızı fena yakmaya başladı.

 

Bu işin daha ne kadar devam edeceği de meçhul. İnsanlar gezmeyi bile unutmaya başladı. Akşam işten çıkanlar doğruca evine gitmeye başladı. İnsanlar artık mecbur olmadıkca gezmeye bile gitmiyor. Evde oturup televizyon kanallarından haberleri izlemekten bile korkmaya başladık.

 

Millet olarak zor günlerden geçiyoruz maalesef. 15 Temmuz’u tarihin karanlık sayfalarına gömen milli ruhun, terör karşısında da şahlanması gerek diye düşünüyorum. Terör ve teröristlerin amaçlarına ulaşmamaları adına birliğimizi, beraberliğimizi ve sağduyumuzu harekete geçirmeliyiz. Terörü yenmek adına güvenlik güçlerimize azami destek vermeli, ihbarda bulunmaktan kaçınmamalıyız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR