Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçimler zor geçecek

Yerel seçimler zor geçecek

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler artık hiçbir parti için çantada keklik değil. Yerel seçimlerde partileri ve adayları bekleyen ciddi sıkıntılar olduğu bir gerçektir. Adayların belirlenmesi bile başlı başına büyük sıkıntılar demektir.

Her parti ve aday için büyük sıkıntıların beklediği yerel seçimler öncesinde en sıkıntılı partilerin başında Ak Parti gelmektedir. Bundan önceki seçimlerde  aday adaylığı enflasyonu yaşanan Ak Parti’de, aday adaylığı sayısının azlığı bile düşündürücü.

Ak Parti, seçim derdinden daha çok geçim derdi ile uğraşan, enflasyon canavarını yenmek için büyük fedakarlıklar yapan vatandaşa kendisini anlatmak zorundadır. Ak Parti’de neredeyse bütün enerji vatandaşa kendisini anlatmak için harcanacaktır.

Ayrıca kendi içerisindeki problemlerle de uğraşacak olan Ak Parti’de, parti tabanına kendisini en iyi anlatacak adaylarla sahaya inmesi elzemdir.Yerel seçimlerde MHP ile ittifak olmaması ve ekonomik göstergelerin tabana vurması Ak Parti’nin ve adaylarının  işini zorlaştıracaktır.

Adayların belli olmasının ardından yaşanacak kırgınlık ve küskünlükler de ayrıca büyük bir handikaptır. Kendisini aday olarak gören ve bunun için büyük bir heves içerisinde olan aday adayları, aday olmadıkları takdirde doğal olarak kırgınlık içine gireceklerdir.

Muhalefet partileri CHP, MHP ve İyi Parti, adaylarını açıklamak için Ak Parti’nin adaylarını açıklamasını beklemektedir. Kulislerde konuşulan iddialara göre, Ak parti’den aday olamayan bazı isimlerin muhalefet partileri tarafından aday gösterilmesidir.

Özellikle ilçelerde böyle bir aday profili ortaya çıkarsa şaşırmamak lazımdır. Çünkü bu seçim, yerel seçimdir ve bu seçimde aday profili çok önemlidir. İllaki muhalefet partilerine kaçanlar olacaktır. Bazı aday adaylarının muhalefet partileri tarafından kıskaca alındığı yine aynı iddialarda zikredilmektedir.

SON DAKİKA

Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un bir televizyona verdiği özel röportajda Ankara ve İstanbul dahil bir çok ilde Belediye Başkan adaylarının belli olduğunu söyledi. Siyasi Kulislere sızan habere göre Ankara’da Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Binali Yıldırım ve Konya’da da Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediye Başkan  adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR