Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni yüzler, yeni isimler

Yeni yüzler, yeni isimler

 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti teşkilatlarını yenileme harekatı sinyalinin ardından Ak Parti’de hummalı çalışmalar dikkatten kaçmıyor. 2002 kuruluş  yılındaki fabrika ayarlarına dönmek için yoğun çaba sarf eden siyasi kulislerde, hiç şüphe yok ki bazı isimler ön plana çıkarılmaya çalışılıyor.

 

Özellikle bundan önce partinin il teşkilatlarında görev almış ve daha sonra siyasetten elini çektiğini söyleyerek köşesine çekilmiş kimselerin isimleri, yeniden ortaya çıkarılmaya çalışılmakta.

 

Uzunca bir süredir köşesine çekilerek siyasi çalışmaları bu köşeden seyreden kişilerin yeniden göreve getirilmesi kadar abes bir şey yoktur. Adam aktif siyasi çalışma hayatını sonlandırmış, parti ile sadece gönül bağından başka bir şeyi kalmamış kişilerin isimleri mutlaka algı operasyonu yaratmak için gündeme getiriliyordur.

 

İsimleri her kongre sürecinde ortaya çıkarılan bu kişiler, parti delegelerinin de kafalarını karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Siyasetten ayrı kalan bu kişiler kendisini ziyaret eden bazı kişilere “görev istemem” demesine rağmen, bazı kişilere de  “Görev verilirse görevden kaçmam” diyerek kapıyı her zaman aralık bırakıyorlar.

 

2002 kuruluş yılındaki fabrika ayarlarına dönmek için çalışan Ak parti’de aslında böyle kişilere yüz vermemek gerekmektedir. Zamanının büyük bir kısmında oturduğu camın ardından yaşananları izleyen bu kişiler, Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel başkan olması ile büyük bir hazırlık içine girdikleri görülmektedir.

 

Ancak Ak Parti, 7 Haziran seçimlerindeki Ak parti değil. Ak Parti 16 Nisan tarihindeki tarihi kongrenin ardından üzerindeki “metal yorgunluğu” atmaya çalışan, gençlerin ve yeni isimlerin oluşturacağı kadrolar ile 2019 yılı seçimlerinde çığır açmak isteyen bir parti.

 

Vizyon sahibi, proje üretebilen ve halkı ile bütünleşmeyi başarabilen yeni yöneticiler ile halka inmek için çalışan Ak Parti, sırtındaki bu ve buna benzer eski yöneticiler kamburundan bir an önce kurtulmalıdır. Yeni isimler ve yeni yüzler ile halkın içine karışarak kurulduğu günkü şevk ve iltifata mazhar olabilir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR