Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yaz mevsimi biterken

Yaz mevsimi biterken

İnsanı bunaltan sıcak günlerden sonra Eylül ayının insanı rahatlatan serin günlerini yaşıyoruz. Konya’da akşamları kapı ve pencere açma dönemi çoktan bitti. Hatta evde küçük çocukları olanlar battaniyeleri çıkartarak çocuklarını sarmaya başladı bile.

 

Eskiden “pastırma yazı” veya “tembeller yazı” denilen günleri beklemeye başladık. Havalar biraz sıcak olsa da yapmayı isteyip de bir türlü fırsat bulamadığımız şeyleri yapalım diye. Kendimizi yollara vurmak, sorgusuz sualsiz o yol sizi nereye götürürse gitmek gibi mesela.

 

“Ha bugün giderim veya ha yarın giderim” diyerek devamlı ertelediğimiz bir yakınımızı görmek, akrabalarımızla sohbet etmek, arkadaşlarımızla doğada yürümek gibi eylemleri hayata geçirmek için az bir zamanımız kaldı. Kışın gelmesi ile eve kapanacağımız günler gelmeden önce yapacaklarımızı yapmalıyız bir an önce.

 

Mesela bu hafta sonunu meteorolojiden hava durumuna bakarak havaların iyi olması halinde ailemizi sokağa çıkarabiliriz. Beraberce bir yerlere giderek ortak bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşarız. Kara kış günlerini düşünerek çocuklar gibi şen ve şakrak bir hafta sonunu yaşayabiliriz.

 

Çocuklarımızla beraber parklarda kaydıraktan kayarak eğlenebilir, ebelemece oynayarak stres atabiliriz. 2 liraya bir naylon top alarak yeşil çimenler üzerinde top oynar, daha sonra da hep birlikte yakan top oynarız mesela.

 

Günlerin kısaldığı ve havaların iyice soğuduğu dönemler gelmeden önce içinde yaşadığımız günleri çok iyi değerlendirmemizi tavsiye ederim. Aile birliğinin sağlıklı olması ve çocuklarımızla daha iyi iletişim kurmanın en güzel yolu birlikte eğlenmekten geçer.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR