Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yanlış Hayalinizi Erteleyin

Yanlış Hayalinizi Erteleyin

Yanlış Hayalinizi Erteleyin

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, Konya’daki vakalar ile ilgili sevindirici açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te vaka artışı düşmeye başladı. Bu durum polikliniklere yansıdı ancak yatan hasta ve yoğun bakım açısında yüksek doluluk oranlarımız devam etmektedir. Daha sıkı kısıtlayıcı tedbirler kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Tüm dünyayı saran virüs hayallerimizi ertelememize sebep oldu, planlarımızı değiştirdi. Bir yıl boyunca tüm dünyanın ortak gündemi korona oldu. Bu illet virüs hepimizin hayatını değiştirdi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı dünyada 69 milyonu buldu. 1 buçuk milyonu aşkın insan Covid-19 nedeniyle hayatını yitirdi.

Öte yandan karantina kurallarına uymayanlar, korona olduğunu bile bile insanlar rahatça dolaşıyor, birçok kişi hastalığını gizliyor. Kimse uyarıları dikkate almıyor.

Elbette herkesin başına bir kolluk ve bir sağlık görevlisi konulması mümkün değil. Her bireye, her sivil toplum örgütüne, akademik kurumlara, diyanete ve biz basına çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.

En basitinden 3 önemli tedbiri elden bırakmamak gerekir;

Sosyal mesafeyi korumak, maske takmak, kişisel temizliğe yani hijyene dikkat etmek. Bu üç kural sayesinde bile korona salgının önüne büyük ölçüde geçilebilir. “Nasıl olsa virüsten kaçınmanın imkanı yok. Bir an önce atlatıvereyim de kurtulayım” psikolojisine kapılmayınız. Eğer kapıldıysanız da bu süreçte bu yanlış hayalinizi erteleyin. Emin olun şu süreçte korona olursanız, mevcut koşullarda muayene olmak, test yaptırmak ve tedavi olmak, yoğunluktan kaynaklı başlı başına bir eziyet. Kimseyi düşünmüyorsanız da yaşayacağınız eziyeti düşünün. Korona olmayı bir süre ertelemek için, mecbur kalmadıkça evden çıkmayın, misafirliklere ve ziyaretlere ara verin ve üç kurala hem kendiniz hem toplum için uyun.

Yaşınıza güvenerekten, “Virüs beni etkilemez” demeyin. Bu illet hastalığın kimde ne tür etkiler bırakacağı ve kimi yaşamından edip etmeyeceği belli olmaz.  Bu nedenle bir daha tekrarlıyorum; Lütfen korona olmayınız. Ha illa siz de “Bundan kaçınılmaz” diyen, teslim olacaklardan biriyseniz iyiliğiniz, iyiliğimiz için şimdilik biraz erteleyiverin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR