Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ya topcu olacaksın ya da popcu

Ya topcu olacaksın ya da popcu

Özellikle son yıllarda herkeste bir kolay para kazanma hırsı başladı. Herhangi bir emek sarf etmeden, alın teri dökmeden herkes zengin olma hayalleri kurmaya, bu hayalle de yaşamaya çalışıyor.

 

Medyaya yansıyan futbolcu ve pop sanatçılarının ücretlerini gören aileler bile çocuklarını futbola veya müzik kurslarına yazdırmaya başladı. Çocuklarının iyi bir eğitim alarak mesleğinde en iyisi olması yerine, küçük yarışmalara göndererek zengin olmaları için çalışıyorlar.

 

Çocuklarımızın temel ihtiyacı olan eğitimin önceliğini bu tür kurslar almaya başladı. Oysa her şeyin temeli sağlam bir eğitimden geçmektedir. İyi bir eğitimin yanında çocuklarımızın istediği spor veya müzik kursları da alınmalıdır.

 

Bir kere ülkemizde spor denilince akla hemen futbol gelmektedir. Kış veya yaz futbol okullarında çok sayıda öğrencinin kaydı yapılmaktadır. Oysa bireysel olarak yapılacak bir çok spor dalı mevcuttur. Örnek olarak bir bilardo, bir tenis veya boks.

 

Dünya artık bireysel sporlarda her yıl yüzlerce yarışmalar yaparak binlerce liralık ödüller dağıtmaktadır. Eğitimin yanı sıra çocuklarımızı yönlendireceğimiz bu tür spor dalları ile çocuklarımızın hen kendisine özgüveni gelir ve hem de para kazanırlar.

 

Ancak biz televizyonlarda yayınlanan birkaç abuk sabuk yarışmalara katılmak için can atıyoruz. Halbuki bu yarışmalara insanın onuru ve gururu yok edilmekte ve insanlar aşağılanmaktadır.

 

Artık hükümet ve belediyeler spor yapmak isteyenler için bütün imkanlarını seferber etmektedir. Salon derseniz var, malzeme derseniz var, eviniz spor yapacağınız salona uzaksa servis imkanı var. Sadece spor yapmaya niyet etmek yeterlidir.

 

Çocuklarının kısa yoldan ve çabuk para kazanmasını isteyen ailelerin söylemeye başladığı “zengin olmak istiyorsan ya topcu ya da popcu olacaksın” sözü artık geçerli değildir. Zengin olmak istiyorsan iyi bir eğitimle beraber bireysel sporlara yönelerek bedenen, ruhen ve ahlaken en iyisi olacaksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR