Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Türkiye’nin marka değerini artırmalıyız

Türkiye’nin marka değerini artırmalıyız

16 Nisan referandumunda vereceğimiz bir “evet” oyu ile ülkemizin marka değerini yükselterek, huzur ve istikrarı kalıcı kılmalıyız. Sandıkta atacağımız bir evet” oyu ile

80 milyon birlikte kazanmamız demektir.

Pazar günü yapılacak referandum öncesinde birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimize sahip çıkarak, birbirimizi şu veya bu kamplara ayırmadan kardeşce ve gönül birliği ile oyumuzu kullanmalıyız.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber biz uzlaşma kültürünü ve birlik, beraberliği öne çıkartarak, Türkiye’nin marka değerini yükseltmek istiyoruz. Ülkemizi  kamplara ayırırsak, mahallelere ayırırsak herkes kaybeder.

 Onun için öncelikle elimizdeki bu vatanın değerini yükseltmemiz lazım. Bu vatan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kanlarıyla, canlarıyla bize emanet ettiği ve her daim korumak içinde canımızı, kanımızı ortaya koyarak koruduğumuz çok değerli bir coğrafyada oturuyoruz.

 Bu Anadolu coğrafyasında oturmanın da bir bedeli var. Bu bedel güçlü olmayı, bu bölgede, bu coğrafyada oturanların güçlü yönetimlerle yönetilmesi gerektiğini bize gösteriyor. Ne zaman ki koalisyonlarla yönetildiğimizde Türkiye’nin esasında büyüme oranlarının negatif veya çok düşük olduğunu görüyoruz.

Allah muhafaza 15 Temmuz’da Türkiye koalisyonlarla yönetilseydi, ondan sonra bu kadar hızlı bir şekilde toparlanır mıydı? Vatandaş bu kadar hızlı bir şekilde hain FETÖ’cülerin karşısına dikilebilir miydi?

16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumda  ‘Evet’ de çıksa, ‘hayır’ da çıksa Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmelidir. ‘Evet’ diyenler  de, ‘Hayır’ diyenler de Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı ve bu ülkenin geleceği için tercihlerde bulunuyorlar. ‘Hayır’ diyenler, ‘bu sistem devam etmeli’ diyebilirler. Memnun olabilirler ama biz bu sistemden memnun değiliz, değişmesini istiyoruz. Hızlanmak istiyoruz. Dünyayla rekabet edebilmek istiyoruz.

O nedenle 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda “evet” diyerek hem ülkemizin önünü açmalıyız hem de ülkemizin marka değerini yükseltmeliyiz. Bize de bu yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR