Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Turizmde atılım zamanı

Turizmde atılım zamanı

Turizmde atılım zamanı

Milattan önce 10500’lü yıllara kadar geçmişi dayanan ve dünyanın ilk çiftçilerini göz önüne seren Boncuklu Höyük, UNESCO Koruma kararı bulunan dünyanın ilk yerleşim yeri Çatalhöyük’ü bünyesinde barındıran Konya’nın , artık turizm de atılım yapma zamanı gelmiştir.

Bir çok tarihi eserleri bünyesinde barındıran, kongre ve doğa turizmi için mümkün olan alternatif turizm çeşitliliği bulunan Konya, artık turizm gelirinden daha fazla pay alabilmek için insana yatırım yapmalıdır.

Turizmin daha çok gelişmesi için herhangi bir ilde veya ilçede turizmin gelişmesi için o yöre halkının da mutlaka bu işin içerisinde olması gerekir . Bu nedenle işletmeciler o bölgede yaşayan gençlerden faydalanmalıdırlar .

Gelen müşteriler her geldiklerinde değişik elemanlarla karşılaşmak istemezler . Bunun en güzel takibini işletmeciler yapıyorlardır . İşletmeye daha önce gelmiş misafirler bir daha geldiklerinde iyi hizmet almış oldukları elemanların olduğu bölüme giderler .

Bunun yanı sıra il ve ilçe yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir . Bu tip yerlere gelecek insanları yönlendirebilecek tabelalar mutlaka bulundurulmalıdır . Gelen misafirler gidecekleri yeri birilerine sormak zorunda kalmayacaklardır . Sordukları kişiden olumsuz bir tavır gördüklerinde rahatsızlık duyacaklardır .

Aynı zamanda o bölgenin emniyet görevlilerine de büyük görevler düşmektedir . Sivil veya resmi olarak oralarda dolaşmaları misafirleri olumlu yönde etkileyecektir . Turizmde yaşadığım en önemli durumlardan biri misafirlerin olumlu yaşadıkları ortamı değil, olumsuz yaşadıkları durumları çevresindeki dostlarıyla daha çok paylaştıklarıdır .

Bu paylaşımlarıma dikkat edip bu bölgede yaşayan tüm bireylerin sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda ilimiz turizm konusunda önemli mesafe kat edecektir . Tekrar etmek istiyorum ilimizin kıymetini bilelim, bunun sonucunda ekonomik olarak iyi yerlere gelelim.

Bu doğanın bize verdiği nimetlerden faydalanalım. Hemen her kilometre karesinde ayrı bir tarihi barındıran şehrimiz turizmden hak ettiği payı alması için elbirliği ile ve top yekün bir atılım içerisine girmeliyiz. Hem böylece ekonomik olarak rahatlar, hem ilimizin tanıtımını yapar ve hem de ülkemizin ismini ön plana çıkarırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR