Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tüketici korunmalı

Tüketici korunmalı

Enflasyonla mücadele programı açıklandı. Özellikle kamu kuruluşlarınca üretilen bir çok ürüne yüzde onluk bir indirim başladı. Enflasyonu yenmek için topyekün bir mücadelenin şart olduğu gerçeği bir kez daha resmi ağızlardan açıklandı.

İş dünyası ve TOBB açıklanan programın enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım olduğunda da hem fikir oldular. Hatta bazı zincir alışveriş merkezlerinin 50 üründe yüzde onluk indirim yapacağını açıklaması da vatandaşları memnun etti.

Ancak açıklanan 50 üründe yüzde onluk indirimin hangi ürünlerde olduğunun açıklanmaması tüketicileri rahatsız etmektedir. Zincir alışveriş merkezlerinin sezon sonu ürünlerde veya en az sarfiyatı ürünlerde indirim yapacağı düşüncesi insanları rahatsız etmektedir.

Tüketicilerin kafalarını karıştıran bir diğer durum da, zaten eylül ayında hemen bütün ürünlere zam yapıldı. Bu yapılan zamlardan indirim yapılacak olması düşüncesi insanları rahatsız etmektedir. Ayrıca neden sadece 50 üründe yüzde onluk bir indirim?

Son aylarda yapılan zamlarla zaten fiyatları yükselen ürünlerden yapılacak yüzde onluk bir indirimin enflasyonu düşürmede bir etkisinin olmayacağı kaygısı bulunmaktadır. Enflasyonla mücadele programının açıklanmasının ardından ateşi düşen dolar, 6 liranın altına düştü, ancak yapılan zamlardan her hangi bir indirim de söz konusu olmadı.

Enflasyonla topyekün bir mücadele söz konusu ise zaten tüketici üzerine düşeni yapmaktadır. Son aylarda ürünlerine zam yapanlarda bu mücadelede aktif rol almalı ve sadece 50 üründe değil bütün ürünlerde yüzde onluk bir indirime gitmelidir.

Vatandaş üzerine düşen her türlü fedakarlığı zaten yapmaktadır. Şimdi sıra tüketicinin korunması adına özel ve kamu üreticilerin fedakarlık yapmasına kalmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR