Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tatil zamanı ama…

Tatil zamanı ama…

Havaların ısınmasıyla birlikte herkes tatil hayalleri kurmaya başladı. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak, biraz olsun dinlenerek daha verimli çalışmak adına herkes bir yerlere gitmeyi hayal etmeye başladı. Tabi bu arada bazıları tatil hayalleri kurarken bazıları da tatilini bitirdi bile.

Nedense tatil değince herkesin aklına deniz, kum ve güneş gelmektedir. Zaten sıcaktan bunaldığını söyleyenler neden tatil yeri olarak daha sıcak yerleri seçer bunu da bir türlü anlamıyorum. Sıcak ve nemin tavan yaptığı yerlere gidenler sadece deniz suyu ile serinliyor, kalan zamanlarda ise sıcaktan pişiyorlar.

Tabi bunun bir zevk meselesi olduğunu söyleyeceksiniz haklısınız da.Benim değinmek istediğim konu, Konya’mızda gezip görülecek yüzlerce yerler var iken tatilini Konya dışında geçirenlere olacak. Aslında tatilin huzur ve verimliliğini uzaklarda değil Konya’da da bulabilirsiniz.

Tatil mutluluğu çok uzaklarda aramaya gerek olmadığı gibi tatili ve destinasyonları uzakta aramaya, çok zaman ve para harcamaya aslında hiç de gerek yok. İşimi bırakıp uzaklara gidemiyorum. O kadar bütçem yok. Çocuklar gelemiyor, bizde birkaç günlük de olsa bir yere gidemiyoruz. Bahanelerini duyar gibiyim.

Ben de diyorum ki, denize girmek isteyenler için Beyşehir Gölü adeta bulunmaz kalitededir. Etrafında yapılan yeni düzenlemeler ile sizlere doyumsuz deniz tadı yaşatabilir. Ayrıca Yakamanastır ve Kurucaova tarafına gidenler doğayla iç içe bir tatil yapmanın doyumsuz hazzını yaşarlar.

Seydişehir Kuğulu Park ve Tınıztepe Mağarası ile Anadolu’nun gözdesi bir ilçemizdir. Hüyük ve Ilgın’da termal tatilin keyfini yaşayabileceğiniz gibi, ayrıca tarihi yerlerinde özlemini gidermiş olursunuz. Akşehir’de Hıdırlık Tepesi’nin keyfi sıcak yaz günlerinde bir başka güzel olmaktadır.

Hadim, Taşkent ve Bozkır tarafını görenlerin bir daha görmek için can attıklarını biliyor musunuz? Hadim’in  Yerköprü Şelalesi, Bozkır’ın doğasını ve Zengibar kalıntıları, Taşkent’in Allah vergisi doğal güzelliği ve serinliğini hiç yaşadınız mı? Çumra ilçesindeki bütün dünyanın gözbebeği olan Çatalhüyük’ü hiç gezmediniz mi?

Konya’ya 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kapadokya bölgesine alternatif güzelliklere sahip Gilistra’ya hiç mi gitmediniz? O zaman çok büyük kayıplar içerisindesiniz. Konya’mızın bu güzelliklerini gezip görmeden, buraların tarihi, doğal ve tabi güzelliklerini solumadan başka yerlere gitseniz bile mutsuz olursunuz. Önce Konya’yı tanımamız lazım diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR