Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

“Tamam” veya “devam”

“Tamam” veya “devam”

Türkiye Cumhuriyetinin en önemli seçimlerden biri için yarın sandık başına gideceğiz. Bu seçim ile Türkiye’nin sistemi değişecek ve bürokratik oligarşiden kurtularak ileri doğru bir şahlanış yapacak. Şimdiye kadar siyasiler konuştu ve  kendilerini anlattı. Şimdi ise konuşma sırası seçmenlerde.

Siyasi meydanlardan yansıyan görünüşlere  göre  muhalefet partileri, Türkiye’ye çağ atlatan birçok projeden geri adım atacaklarını açıkça beyan etti. Anketlere göre ise; vatandaşların çoğu “Hayaller yarıda kalmasın, Türkiye büyümeye devam etsin” görüşünde.

Şimdi hafızalarımızı biraz zorlama zamanı.  Tarihinin en önemli seçimine girecek Türkiye, AK Parti iktidarı döneminde dev projelerle tanıştı. 100 yıllık hayaller, adımı atılan ancak yarıda bırakılan mega yatırımlar, geçtiğimiz 16 yılda hayat buldu. Ve bunların birçoğu da hâlihazırda devam ediyor.

Yarın yapılacak seçimlerde vatandaşlar, bir anlamda bu dev yatırım ve büyük hizmetlere de “Tamam” veya “Devam” diyecek. Çünkü muhalefet partileri; Kanal İstanbul, Yerli Otomobil gibi büyük vizyonla geliştirilen projelerin de aralarında bulunduğu birçok adıma devam etmeyeceklerini açıkça beyan ediyor. Dolayısıyla seçimler; gelişen, büyüyen, zenginleşen, çağ atlayan, dünyada söz sahibi olan ve “ilk 10 devlet” koşusundaki bir Türkiye için de hayati önem taşıyor.

Yapılan son anketlerde de vatandaşların çoğunluğunun “Hayaller yarıda kalmasın, Türkiye büyümeye devam etsin” görüşünde olduğu ortaya çıktı. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin ilk icraatı bölünmüş yollar ve havalimanıları oldu. 20 bin kilometre bölünmüş yol yapılarak Türkiye daha ulaşılabilir bir altyapıya kavuşturuldu. Buna hızlandırılmış trenler eklendi, ülkenin dört bir yanı demir ağlarla örüldü.

Uzun mesafeleri kısaltan, sağladığı yakıt tasarrufu ile milyarlarca liralık kazanç getiren köprüler, tüneller ve limanlar inşa edildi. Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, İstanbul Yeni Havalimanı gibi projeler Türkiye’yi dünyanın köprüsü olmaya götüren altyapı devriminin en önemli örnekleriydi. Son 16 yılda gerçekleştirilen ulaştırma yatırımlarının maddi boyutu 304 milyar lirayı aştı.

Konya’da Ak Partili iktidarlar zamanında hak ettiği yatırımlara ve eserlere kavuştu. En başta Mevlana Kültür Merkezi uzun yıllar sürüncemede kalmasına rağmen Ak Partili hükümetler tarafından bitirildi. Spor ve Kongre Salonu, YHT, bölünmüş yollar,Selçuklu Kongre Merkezi, Bilim Merkezi,Alacabel Tüneli, Eğitse Viyadüğü gibi devasa eserler Ak Partili hükümetlerin eseridir.

AK Parti iktidarları döneminde sosyal güvenlik alanında önemli reformlar hayata geçirildi. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığının tek çatı altında toplandığı, 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücret, 2018’de bin 604 liraya çıkarıldı.Savunma alanında önemli millîleşme hamleleri yapıldı. Bundan 13 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı, uluslararası silah şirketlerinin tekelinde olan bir savunma sanayimiz vardı. Ülke savunmasında dışa bağımlılık yüzde 21’lere kadar gerilerken, Türkiye bu alandaki yerlilik oranını yüzde 65’e taşımayı başardı. 400’den fazla savunma projesinden oluşan 35 milyar dolarlık portföyün sahibi.

Ayrıca ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de sosyal ve paylaşımcı politikalar izlenerek vatandaşın her türlü sorununa çare bulunmaya çalışıldı. Bir tarafta yapmak isteyenlerin olduğu seçim arefesinde diğer tarafta yıkmaya çalışanlar var.Artık seçmenler ellerini vicdanına koyarak ve de milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını dileyerek oyunu kullanacaktır. Vatandaşlarımız daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek ve de huzurlu yarınlar için “devam” diyecektir. İnanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR