Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Silahlar atılmasın hayatlar solmasın

Silahlar atılmasın hayatlar solmasın

Ramazan ayının ve seçimlerin sona ermesinin ardından düğün sezonu da başladı. Sıcak yaz aylarında evlenmek isteyen nişanlı çiftler salon bulup evlenmek için yoğun çaba harcıyorlar. Alışveriş yerleri ve kuyumcular düğün yapmak isteyen gençleri ağırlamaktadır.

Salonda yapılan düğünler de pek görülmemesine rağmen, kır düğünleri ve sokakta yapılan düğünler ile düğün konvoylarında havaya ateş edilmesi konusu yine gündeme geldi. Düğünlerde havaya rastgele ateş etme alışkanlığına son vermek amacıyla Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün hayata geçirdiği “her düğüne bir polis” uygulaması herkesin hoşuna gitti.

Konya merkezdeki düğünlerde pek sık görülmese de ilçe ve köylerdeki düğünlerde havaya ateş açılması bir çok kez acılara sebep olmuştur. Bu kötü toplumsal alışkanlık nedeniyle bazı vatandaşlarımızın canı yanmış, bazıları da hayatlarını kaybetmiştir.

Adeta toplumsal bir sorun haline gelen düğünlerde havaya ateş açılması olayına Konya İl Emniyet Müdürlüğü büyük duyarlılık göstermesine rağmen kendini bilmez bazı kişiler yine de bu uygunsuz davranışı yapmaktadır. Özellikle düğün knvoylarında ve gelin almada bu sorun tavan yapmaktadır.

Düğün magandalarının şunu bilmesi gerekir  ki  havaya rast gele atılan kurşun ya düğün alanında, yada düştüğü noktada bir insanın yada başka bir canlının hayatına mal olabiliyor.

Silahın şeref ve yiğitlik göstergesi olamayacağı da kesindir. Havaya silah sıkmakla sevincimizi göstermiş olmayız. Aksine ne kadar maganda birisi olduğumuzu ispat etmiş oluruz.

Düğünlerde atılan silahların bir gelenek değil. Düğünleredki mutluluğumuzu hüzne ve acıya döndürecek olan bu toplumsal duyarsızlığın önüne geçmeliyiz.Biz duyarlı olursak bu konu mutlaka engellenecektir. Hiçbir zevk insan hayatından daha değerli ve önemli değil.

Gerçek veya kurusıkı her türlü ateşli silahların eğlenmeye ve mutlu olmaya giden insanların hayatlarını karattığını unutmayalım. Sevincimizi göstermenin bir çok yolu avrdır. Ancak havaya silahla ateş etmek kesinlikle değildir.Mermiye verilecek parayla düğün sahibine hediye alınabilir yada destekte bulunulabilir. Lütfen sevinçlerimizi hüzne dönüştürmeyelim. Silahlar atılmasın hayatlar solmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR