Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim yaklaşıyor

Seçim yaklaşıyor

Konya’mız yeni dönemde Meclis’te 15 milletvekili ile temsil edileceği seçime doğru adım adım yaklaşmaktadır. Partilerin aday listesinde yer alan isimler ile parti teşkilatları adeta sokak sokak gezerek seçmene kendisini anlatmaktadır.

24 Haziran’da nasıl tablo çıkacak ve milletvekili dağılımı da ne şekilde gerçekleşecek. Bu seçimde gelenek devam mı edecek, yoksa yeni bir durum mu ortaya çıkacak? Bütün bu soruların cevabını 25 Haziran sabahı öğrenmiş olacağız.

Birçok ilki yaşayacağımız 24 Haziran’ın öne çıkan ilklerinden biri şüphesiz Ak Parti ve MHP’nin aynı kulvarda seçime girecek olmasıdır. 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği halkoylaması olduğu için asla genel seçim olarak değerlendirilemez.

Ak Parti ve MHP’deki milletvekili aday listesi beklenen kadar olmasa da çok fazla da sürpriz olmadı.  CHP ve İyi Parti’nin aday listeleri toplumda bir heyecan oluşturmadı. CHP’de aday adayı sayısının az olması, partililerin vekil çıkaracak umutlarının üst düzeyde olmadığının bir emaresi olarak görülebilir.

 CHP listesinin başında ithal bir ismin olması hemen ardındaki ikinci sıranın da Saadet Partili adayın bulunması sürpriz olarak yorumlanabilir.CHP bu liste ile hem partililerine ve hem de seçmene büyük bir sürpriz yapmış oldu.

 Konya’da  partilerin aday listelerinde bir diğer sürpriz de   İyi Parti’de yaşandı. Eski MHP’liler ve sağ partilerde siyaset yapmış isimlerin adresi İyi Parti oldu. Banko görülen isimler listede yer bulamadı. Konya’da en iyi milletvekili aday listesini  Saadet Partisi’nin

Çıkardığı da bir gerçek. Mustafa Özkafa, Saadet Partisi’nin oylarını artıracak kapasite ve kalitede bir isimdir.

Mübarek Ramazan ayının mahmurluğu, ısınan havaların insanın üzerine bıraktığı olumsuz etkiler sonucu olsa gerek, vatandaşta seçim havası henüz oluşmamış durumda. Bunun bilincinde olan siyasi partilerde özellikle iftar programları veya iftar sonu yaptıkları gezi ile kendilerini anlatmaya çalışmaktadır. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, tüm adaylara ve partilere başarılar diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR