Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sandığa gitmeliyiz.

Sandığa gitmeliyiz.

Referanduma iki gün kala neredeyse her yerde referandum sıcaklığını hissetmek mümkün. Hemen her yerde Pazar günü yapılacak olan referandumda “evet” mi çıkacak yoksa “hayır” mı çıkacak sorusuna cevap aranıyor.

Sokakların nabzını tutacak olursanız “evet” oyunun önde olduğunu görmeniz mümkün. “Evet” diyeceklere karasızları da eklerseniz yüzde 55 gibi “evet” oyu önde gözüküyor. Sokaktaki vatandaş ta “evet” çıkmasını canı gönülden istiyor.

Şayet “evet” çıkmadığı takdirde özellikle ekonominin zora gireceğini düşünen vatandaş, 6 Haziran seçimlerindeki gibi bir hataya düşmemek için ince eleyip sık dokuyor adeta.AK Parti'ye uyarıda “kantarın topuzunu” fazla kaçırmanın sistemi nasıl kilitlediğini gördüğünden, bir “maceraya” daha atılmak istemiyor.

Yatırımların artması, piyasanın hareketlenmesi ve siyasi istikrar için “evet” etrafında bütünleşen vatandaşlar, “hayır” çıkması halinde büyük sıkıntılara girileceğinin de farkında. Özellikle emekli ve orta yaşın üstündeki kişiler, PKK ve diğer bütün terör örgütlerinin “hayır” konusundaki ısrarlarına inat “evet” diyeceklerini ve ülkeyi bölmeye çalışanlarla aynı paralelde olmayacaklarını deklare etmekte.

Ak Parti Konya İl Teşkilatının 6 Mart tarihinde başlayan kampanya süresince yaptığı yoğun çalışmalar, Konya’da “evet” çıkmasında çok büyük rol oynayacaktır. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun başkanlığında Seçim Koordinasyon Merkezi’nin hazırladığı yoğun proğramlar sonucunda gidilmedik yer ve sıkılmadık el bırakmayan teşkilat mensupları, “evet”in ne demeye geldiğini yaklaşık bir buçuk milyon kişiye anlatmış durumda.

Ak Parti İl Başkanı Musa Arat ve başarılı ekibi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı büyük Konya mitingi içinde her türlü çalışmaları yaptı. Konya’ya yakışır bir miting için bütün çalışmalar tamamlanmış durumda.

Bugün saat 14.00’de Kılınçarslan Şehir Meydanı’nda yapılacak miting ile saha çalışmaları sona erecek. Artık bundan sonra söz seçmende olacak. Herkesin sandığa giderek vatandaşlık görevini yapması gerekmektedir. Nasıl olsa öndeyiz diyerek “evet”cilerin sandığa gitmemesi veya rehavete kapılması halinde, sandığa akın edecek “hayır”cıların sürpriz yapmasını istemiyorsak, sandığa gitmemiz gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR