Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sağlıkta güzel şeyler oluyor

Sağlıkta güzel şeyler oluyor

Ak Partili hükümetlerin hayata geçirdiği sağlık politikaları usul usul meyve vermeye devam ediyor. “Her şey daha sağlıklı  insan için” diyerek sağlıkta büyük reformları hayata geçiren bu hükümetler, reformların uygulayıcısı sağlık çalışanları güzel şeyler başarmaya devam ediyor.

 

Dün gerçekleştirilen bir program, Konya olarak hepimizi gururlandırdı. Konya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kanserle mücadele konusunda Türkiye’ye örnek olduğunu bir kere daha gösterdi. Konya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye’de 2015 yılında meme kanseri taramalarında ve Türkiye’de aktif kanser kayıt merkezleri arasında birincilik kürsüsüne oturdu.

 

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, toplantıda sağlık çalışanları olarak insanımızın yaşam süresini nasıl uzatabiliriz, sağlıklı yaşam nasıl olmalıdır diye çalışmalar yaptıklarını, çağın vebası olarak bilinen kanserle mücadeleye ekip halinde komple bir mücadele başlattıklarını ifade ederken mutlu ve huzurluydu.

 

Kalabalık bir halk sağlığı ekibinin katıldığı toplantıda, bu başarının bir ekip işi olduğunu, müdürlüğe bağlı hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu başarıya ortak olduklarını ifade ederken, başarının esas mimarlarını da işaret etmiş oldu.

 

Kanserle mücadele konusunda halkımızdan da destek beklediklerini, Türkiye’de yılda 170 bin kanser hastalığına yakalanan vatandaşımızın olduğunu, ancak erken teşhis ile bu hastalıktan ölüm oranını minimum düzeye indirebileceklerini de ifade etti.

 

İnsanların sağlıklarını düşünen bir sağlık politikasını hayata geçiren İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına, vatandaş olarak bizde katkıda bulunmalıyız. Ücretsiz olan kanser taramalarına katılarak sağlıklı bir yaşam için çalışmalıyız. Halk Sağlı Müdürlüğündeki güzel ve övünülecek aşamaya vatandaş olarak bizde katkıda bulunmalıyız. Sonuçta kendi sağlığımız ve sağlıklı yaşamımız söz konusudur.

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü aldığı ödüllerden ve sağlıklı yaşama kattığı güzel projelerden dolayı kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR