Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Referandum sonucunu ev kadınları belirleyecek

Referandum sonucunu ev kadınları belirleyecek

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumun kaderini karasızlar belirleyecek. Yapılan kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki, kararsızlar ve ev kadınları referandumun kaderinde söz sahibi olacaklar.

 

Siyasi partilerin kampanyalarını yönetecek olan profesyonel kişilerde ev kadınları ve kararsızların üzerinde harıl harıl çalışmaktalar. Onları etkileyecek, fikirleri doğrultusunda onları yönlendirecek çalışmalar içerisindeler.

 

 

Referandumla ilgili başlayan kampanyalarda en çok ev kadınları ve kararsızlar üzerine çalışmalar yapılacağı kesindir. Kimin ne kadar başarılı olacağını 16 Nisan akşamı hep birlikte göreceğiz.

 

Araştırma verilerine baktığımızda, kararsızların çoğunluğunun kadın olduğunu görüyoruz. Yine araştırma sonuçlarında ev kadınlarının yüzde 17.4’ü kararsız diye bir veri yayınlandı.

Aslında hemen her meslek gurubunda birbirine yakın oranda kararsızların olduğu da bir gerçek.

 

Siyasi partilerin kampanyalarını yöneten kişilerin ev kadınları üzerinde çalışması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye’de her üç seçmenden yaklaşık birinin ev kadını olduğunu düşünürsek kararsız ev kadınlarına referandumu çok iyi anlatmak gerektiği ortaya çıkar.

 

Önümüzdeki günlerde kampanyalar başlayacak, kararsızları etkilemek için “evet” ve “hayır” kampanyasını yürütecek olanlar 16 Nisan tarihine kadar bu kitleyi etkileyebilmek için tüm performanslarını ortaya koyacaklar.Bu kitleleri etkilemede ev ziyaretleri çok ama çok önemli. Kapı kapı dolaşıp Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini veya ne götürdüğünü bu kitleye anlatabilme becerisini daha iyi kullanan, kararsızların kararlarının oluşmasında etkili olacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR