Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mevlit kandiliniz kutlu olsun

Mevlit kandiliniz kutlu olsun

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in doğum günü olarak kutladığımız Mevlid Kandili, akrabalık ve kardeşlik duygularımızın güçlendiği en değerli manevi gecelerdendir

 

Allah Azze ve Celle´nin, âlemlere rahmet olarak gönderdiği, kendisine indirdiği Kur´an-ı Kerim ile insanlara doğru yolu göstermek, huzurlu, mutlu yaşamak hususunda gereken bilgileri vermek ve inanılıp yapılacakları yerine getirmekle vazifelendirdiği sevgili kulu ve son elçisi Hz.Muhammed´in doğumu, dünya tarihi için, çok önemli bir olaydır.

 

O´nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş,

Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O´na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu.O´nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.O´nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O´nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

 

Yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız.Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

 

Bu mübarek gecede; Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı, Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, Âlemlere rahmet elçisinin hayatı ve ahlakı okunup anlaşılıp yaşamaya gayret edilmeli. Kuran Kerim, meali ve tefsiri okunmalı ve Hadisi Şerifler okunup beraber müzakere edilmeli. Tabi bunları sadece özel gün ve gecelere hapsetmemeli her daim müminlerin hayatının bir parçası olmalıdır. Şimdiden kandilinizi tebrik eder, İslam ve insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim. Nuruyla âlemimizi

 

Şereflendiren Peygamber Efendimizin (s.a.v) Şefaatine nail olmamız dileğiyle. Mevlid

 

Kandiliniz Mübarek Olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR