Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Lütfen bakar mısın!

Lütfen bakar mısın!

Hiç şüphe yok sizinde başınıza gelmiştir. Caddede tek başınıza veya ailenizle yürürken birisi size yaklaşarak “lütfen bakar mısınız” demiştir. Bu kişiler ya ellerinde bulunan broşürü size verecektir, ya da anket için sorular soracaktır.

Broşür dağıtanlar biraz daha anlayışlı. Broşürü verir ve giderler. Ama anket çalışması yapanlar öyle mi ? İlla anket yapalım diye tuttururlar. Çok az bir zamanınızı alacaklarını söylerler. Hata yapar bir takılırsanız en az on dakikanız gider. Benden söylemesi.

Genç erkek ya da kızlardan oluşan anketörler çok fazla ısrarcı olmaktadır. İllaki anket yapalım diye peşinizi bırakmazlar. Bazı insanlar aldırmadan geçmek istese de peşlerinden gidip anket yapalım diye uğraşıyorlar

Özellikle hafta sonları insanlar kaldırımlarda yürüyemez hale geliyorlar. Bir tarafta broşür dağıtanlar diğer tarafta anket yapmak isteyenler. Okulların açılması ile birlikte bunlarında sayıları arttı. Özellikle gençler part-time iş olarak broşür dağıtmayı ve anketörlük yapmayı seçiyorlar.

Mutlaka her işe saygımız var. İnsanlar alın teri ve helal kazançla bütün işleri yapabilirler. Ama bu işlerini yaparken bazılarını rahatsız veya huzursuz etmeye hakları yoktur. İnsanlara saygılı davranılmalı, ısrarcı ve inatcı olunmamalıdır.

Özellikle sanayi bölgelerinde işyerlerini dolaşan anketörler vardır. Burada anket sorularına cevap verecek kişiler bulunur. Bu işi yapan arkadaşlar buralara yönelmeli, ailesi ile birlikte bir hafta sonunu huzur içinde geçirmek isteyenleri rahatsız etmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR