Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kudüs’ü iyi anlayabilmek

Kudüs’ü iyi anlayabilmek

ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı bir kararla ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararına sadece Müslümanlar değil, aklı başında Hıristiyan ülkeler bile tepki göstermeye devam ediyorlar.

Zaten adeta ateş topu gibi yanmakta olan Ortadoğu, bu kararın ardından iyice yanmaya başladı. Filistinliler 3. intifada çağrısı yaparak, mübarek topraklardaki direnişi yeniden hayata geçirdiler.

ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını sadece bir seçim sözü olarak algılarsak büyük bir yanılgıya düşeriz. Bu kararın ardından Yahudi lobilerinin olduğunu artık bilmeyen yok. Çünkü 2017 Ocak ayı Yahudiler tarafından merakla beklenmektedir.

Balfour Deklarasyonu hepinizinde bildiği gibi 1917 yılı Ocak ayında imzalandı. Bu deklarasyonun ardından dünyanın dört bir yanında yaşamakta olan Yahudiler Filistin’e taşınmaya başlandı. Filistin’de bir Yahudi devleti kurulmasına imkan sağlayan Balfour Deklarasyonu 2017 yılı Ocak ayında 100. yılını kutlamış olacak.

Baskı, zulüm ve  para ile Filistinlilerden aldıkları topraklara Yahudileri yerleştiren İsrail Devleti, kuruluş tarihi olan 1948 yılından itibarende bu toprakları yavaş yavaş işgal ederek, bir terör devleti ve işgalci bir devlet olduğunu ortaya koydu.

1917 ve 1948 yıllarından sonra bu toprakların asıl sahibi olan Araplarla devamlı çatışma içerisinde olan İsrailliler, bu topraklarda baskıyla bir zulüm devletini kurarlar. Bugün Kudüs kâğıt üzerinde her ne kadar Birleşmiş Milletler tarafından yönetildiği iddia edilse de esasen İsrail’in işgali atındadır.

Ekonomik ve siyasal alanda büyük bir lobi çalışmasını da hayata geçiren Yahudiler, Başkan Trump’un seçim kampanyalarına da çok büyük miktarda finans desteği sağlandığıda bilinmektedir. Başkan Trump, seçim öncesi verdiği sözü hayata geçirerek hem Kudüs’ü ve hem de Ortadoğu’yu yeni bir çıkmaz içerisine sokmuş oldu.

ABD’nin tek bir imzası ile Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmayacağı kesindir. Bu karara bir çok Avrupa ülkesi, Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya büyük tepki verdiler. Üç dinin mukaddes beldesi olan Kudüs, aslında bütün insanlığın ortak bir şehridir. Müslümanlar olarak Kudüs’e sahip çıkmak ve bu mukaddes şehrin işgalci İsrail askerlerinin postalları altında kirlenmesine izin vermememiz gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR