Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Küçük esnaf korunmalı

Küçük esnaf korunmalı

Son yıllarda artan ve neredeyse her köşe başında görmeye başladığımız zincir marketler şubeleri, küçük esnafı sıkıntılara sokuyor. Adeta mantar gibi her köşe başında bulunan bu zincir marketler şubesi zaten zar zor hayatını sürdürmekte olan küçük esnafa kepenk kapattırıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de belli bir metrekarenin üzerindeki hemen her yerleri kiralayarak hizmete açan bu zincir market şubeleri, gittiği yerlerdeki küçük esnafı ekonomik sıkıntıya sokmakta, zaman içerisinde de kapanmasına sebep olmaktadır.

Sadece temel gıda maddeleri değil neredeyse iğneden ipliğe hemen her şeyi satan bu zincir market şubeleri, aynı zamanda gittiğ yerlerdeki dükkan kiralarının da artmasına sebep olmaktadır.

Mahalle bakkalı geleneğimizin sonunu hazırlayan bu zincir market şubelerine bir düzenleme gelmemesi halinde, yakın bir zamanda küçük esnaf diye bir şey kalmayacak. Zaten şehir içinde açılan kocaman AVM’ler nedeniyle sıkıntı yaşayan küçük esnaf, zincir market şubeleri ile de kapanmakla yüzyüze kalmaktadır.

Türk mahalle kültürünün en önemli kilit noktasını oluşturan mahalle bakkalı geleneğimizden uzaklaşmamak için bazı tedbirler alınmalıdır. Bundan önce evimizin anahtarını emanet ettiğimiz, çoluk çocuğumuzun güvenliği için dikkat eden ve mahallemizin güvenliği için gözlerini dört açan mahalle bakkalı geleneğimizin yok olmamasına büyük özen göstermeliyiz.

Gerektiğinde veresiye yazan mahalle bakkallarımızın yerini, beş kuruş eksik olsa aldıklarımızı vermeyen market zincir şubelerine bırakmamalıyız. Kocaman AVM’ler ile mücadele etmek zorunda bıraktığımız mahalle bakkalını ve küçük esnafı, zincir market şubelerine yedirmemeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR