Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

KTO Karatay Üniversitesi başarı hikayesi

KTO Karatay Üniversitesi başarı hikayesi

 

Güçlü bir akademik kadro ile Karatay ilçemize büyük bir değer katan KTO Karatay Üniversitesi’nin yeni eğitim yılı  tanıtım toplantısında idim. Üniversite Mütevelli Hayati Başkanı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve mütevelli heyetinin de katıldığı toplantıda KTO Karatay Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade hocamda katıldı.

 

2017-2018 eğitim yılı öncesi  yeni eğitim yılında üniversite çalışmaları ve açılan yeni bölümlerle ilgili olarak bilgiler veren Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi’nin 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi’nin devamı olduğunu söyleyerek, yüzyıllardır insanlığın ve Türklüğün bilgiye ve yeniliğe  olan açlığını giderilmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Geniş bir alanda kurulan modern, çağdaş ve en son teknoloji ile donatılmış bir üniversite olmanın hazzını yaşadıklarını söyleyen Öztürk, Türkiye’de ilkleri hayata geçirdiklerini ve bu bağlamda hayata geçirdikleri enerji bölümü ile Konya’ya büyük katkı sağlayacaklarını söyleyerek, Güneş enerji santrali ile kendi elektriğimizi üretiyoruz. Üniversiteler arasında kendi elektriğini üreten tek üniversiteyiz derken gözlerinin içi gülüyordu.

 

 

Çok kısa bir zaman içerisinde bin kişilik öğrenci kapasitelerini şu anda 8 bin 500’e çıkarttıklarını ve üniversitede  ülkemizin 75 ilinden öğrenci bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin tercih ettikleri üniversite olduklarının altını kalın çizgilerle çizen Öztürk, ülkemizde bulunan devlet ve vakıf üniversiteleri arasında öğrenci memnuniyeti bakımından 30 sırada olduklarını, vakıf üniversitesi sıralamasında ise 15. sırada olduklarını büyük bir sevinçle ifade etti.

 

Her yıl üniversiteyi yeni bölümlerle daha da büyüteceklerinin altını çizen Selçuk Öztürk, geleceğe yön veren ve yeni Türkiye yolunda kilit görev alan yeni gençleri yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleterek, ülkemizin geleceğini düşünerek ona göre proje ve eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

2023 hedefini kendilerine ilke edindiklerini ve bu amaçla  kendilerine büyük hedefler koyduklarını ifade eden Öztürk, “2023 yılında Türkiye’deki ilk 8 üniversite içine girmeyi hedefimize koyduk. 2051 yılında ise dünyanın sayılı üniversiteleri arasında olmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin geleceğine de büyük faydası olacak üniversitemiz her zaman kendini yenileyecektir”dedi.

 

Fiziki yapıdan akademik yapıya, öğrencisinden üniversite çalışan herkesin aynı amaç ve gaye ile hareket ettikleri zaman kısa zamanda ulaşacakları mükemmel bir  başarı hikayesi olan KTO Karatay Üniversitesi’nin gelişimi, hepimizin takdirini kazanmıştır. Konya ve Konyalı olarak destek vermek ve her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek te bizlerin görevi olmalıdır.

 

Kısa zamanda hayata geçen KTO Karatay Üniversitesi’nin  başarı hikayesinde emeği geçen başta KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk olmak üzere KTO Karatay Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’ye, mütevelli heyeti üyelerine, akademik kadroya, üniversite çalışanlarına  ve üniversite öğrencilerine hepimiz yürekten bir teşekkür borçluyuz. Başarılarının devamını dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR