Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya’yı geleceğe taşıyacağız

Konya’yı geleceğe taşıyacağız

Aşkın, hoşgörünün ve tarihin en önemli kentlerinden biri olan Konya’yı elbirliği ve gönül birliği ile geleceğe taşıyacağız. Konyalı olmanın en büyük övüncü hiç şüphe yok ki, şanlı tarihi geçmişi ve bünyesinde barındırdığı manevi şahsiyetlerdir.

Konya tarihi bir markadır. Tarih boyunca  bütün din ve mezheplerin mensupları burada huzurla yaşamış. Sille’sinden Glistrasına, Çatalhöyük’ten Zengibarı’na kadar her köşesinde insan sesleri duyulmuştur. Mutfağımız, el sanatlarımız, sanayimiz, ticaretimiz, tarihimiz, esnaflık adabımız ve kültürümüz başlı başına bir markadır.

Dedelerimiz, atalarımız bizlere bu kadar güzel takdirlere layık olan bir miras bırakmışlar. Bizlerde  onlara layık  olacak ve evlat ve torunlarımıza öyle bir  Konya  bırakalım ki, onlar da bizim kuşağımızı hatırla yad etsinler.

Konya 2010 yılından önce Türkiye’de en fazla göç alan ilk 5 şehir arasında olmuştur. Türkiye’nin her bölgesinden göç almıştır. Çünkü Konya  çalışan, üreten, gelişen bir kenttir. Bu şehir aş ve iş için gelenlere karşı hiçbir önyargı beslememiş. Gelenlerin hiçbiri dışlanmamış. Buna en güzel örnek Suriyeli muhacirlerimizi ağırlayıp, gönül gözüyle kucaklamamızdır.

Türkiye’deki 3 milyon Suriyeliyle hangi şehirde mutlu şekilde yaşayabilirsiniz diye soracak olsak inanıyorum ki bu cevap  Konya  olacaktır. Çünkü bizde Ensarlık inancıyla misarfirperverlik duygusu var. Bu nedenle resmi rakamlara göre yaklaşık 85 bin Suriyeli Konya’mızda yaşamaktadır.

Yaşayan, yöneten, yönetilen ebeveyn durumundaki  Konyalılar  olarak geleceğimizin emanetçileri olan göz bebeğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek, onları dünyadaki emsalleriyle girecekleri yarışta bir adım önde olacak şekilde donatmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu kenti geleceğe taşımanın yolu eğitimden geçiyor. Eğitimde atılacak her yeni adım bizleri gelecekte bir adım öne çıkaracaktır. Sanayicisi, esnafı ve bürokratı olarak ihracatımızın gelişmesi için gerekli olan orta ve orta üstü teknolojiye geçebilmek için genç neslimizi çok iyi hazırlamalıyız.

Bizim şehrimiz çalışıyor, üretiyor. Üretmenin önündeki engelleri kötülükle değil güzellikle gideriyor bu engelleri. Sanatta, sporda, kültürde, edebiyatta ve sosyal faaliyetlerde çok daha iyi noktalarda olmamız lazım. Bu değerlere daha fazla önem vermek ve gelişmesi için gayret göstermemiz lazım

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR