Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya’ya vefasızlık

Konya’ya vefasızlık

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 65. Hükümet açıklandı. Kabinenin açıklanmasını büyük bir umutla bekleyen Konyalılar büyük bir hüzün içerisine girdi. Bünyesinden Başbakan ve bakanlar çıkaran Konya maalesef 65. Hükümette temsil edilmeyecek.

 

Oysa 1 Kasım seçimlerinde sandık başına giden 937 bin 103 Konyalı Ak Parti’yi tercih etmişti. Yanılmıyorsa Konya yüzde 74.4. oy oranı ile Türkiye çapında  Ak parti’ye en çok  oy veren üçüncü şehir idi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından en azından bir bakanı çoktan hak etmiş idik.

 

Aslında siyasette vefa olmaz derler ama en güzel ve vefalı davranan yine Konyalılar oldu. Ahmet Davutoğlu vefa konusunda ders tezi olacak bir yaklaşımla görevini teslim etti. 65. Hükümetin açıklanmasının ardından gönlümüzü yıkan bir vefasızlık yaşadık.

 

Nankörlüğün zıddı olan vefa, sözünde durmak, yapılan iyiliği unutmamak ve karşılığını fazlası ile verebilmek demektir. Konya şu anda büyük bir vefasızlıkla karşı karşıyadır. 1 Kasım seçimlerinde bizi temsil etmesi için Yüce Meclis’e gönderdiğimiz 12 milletvekilinden bakanlık yapacak kimse yok muydu?

 

Konya’dan daha az oy veren illerden bakanlık koltuğuna oturan milletvekilleri varken, neden bizden bir bakan yok? İnanın anlamak ve izah etmek baya zor. Yakın bir zamanda Konya’ya gelecek olanlar “bende Konya’nın bakanıyım” sözü ile bizim gazımızı almaya çalışacaklar.

 

Konya 7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerinde üzerine düşeni fazlası ile yaptı. En yüksek oyla Ak Parti’yi birinci parti yapanların başında geldi. Ancak Konya’ya yapılan bu vefasızlık yenilir yutulur bir şey değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR