Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kimsesizlere sahip çıkalım

Kimsesizlere sahip çıkalım

Mübarek Ramazan ayının başladığı bu ilk günde  ramazanın manevi atmosferi dünyamızı süsleyerek bir kez daha kapımızı çaldı. Rahmet, bereket ve oruç ayı tüm bereketi ve bolluğu ile insanları sarıp sarmaladı.

 

İnsanlarda tatlı bir telaşe, maneviyatımızda güzel duygular yaratan Ramazan ayı, her zamanki zerafeti, esenliği ve estetiği ile insanlar arasında kaynaşmaya da sebep oldu. Dünyevi telaşeler ile kararan gönüllerimiz aydınlandı, insanlık huzura erdi.

 

Ramazan ayı sadece ağzımıza ve nefsimize sahip olma ayı değil, aynı zamanda kardeşine ve kimsesize de sahip olma ayıdır. Çünkü  Ramazan bizlere yine paylaşma,kardeş olma,birlik olma arınma ve bağışlanma mesajları ile gelmiştir.

 

 

Bu mübarek Ramazan ayı  insanların  birbirini sevmeleri,  kardeşleri ve hürriyeti öğreten bir  aydır. Bu ay boyunca muhtaç, ihtiyaç sahibi ve kimsesizleri hatırlayacak olan gönüller, bu insanlara sahip çıkmalıdır.

 

Unutulmamalıdır ki, Ramazan yoksulların,düşkünlerin,muhtaçların kimsesizlerin,yetim ve öksüzlerin yaşlıların hatırlandığı ve korunduğu bir aydır. Özellikle iftar ve sahur sofralarımızda bu tür insanlara öncelik vermeli ve israftan kaçınmalıyız.

 

Şatafatlı ve gösterişli iftar sofralarında gösterişten uzak durmalı ve yoksullara iftar açtırmanın huzurunu yaşamalıyız. Akraba, komşu ve dostlarımız ile de olan münasebetimizi mübarek ay boyunca artırarak sürdürmeliyiz.

 

Ramazan ayı boyunca sağlıklı olanımız oruçlarını tutmalı, sağlık nedeniyle oruçlarını tutmayanlara da hoşgörü ile yaklaşmalıdır. Çünkü oruç ibadeti Allah ile kulu arasındaki bir ibadettir ve bunu sorgulamak biz insanlara düşmez. Tutana olduğu gibi tutmayana da saygılı olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR