Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Karda tramvayla seyahat etmek

Karda tramvayla seyahat etmek

Bosna Hersek, Sancak veya Yazır Mahallelerinde oturuyor iseniz tramvay sizin için çok büyük önem taşımaktadır. Hele hava şimdiki bibi karlı ve yollarda buzlu ise işte o zaman tramvayın kıymetini çok daha iyi anlarsınız. Yukarıda zikrettiğim mahallede oturanlar tramvay gibi bir nimetin farkındadır.

 

Ancak tramvayda zaman zaman arıza yapabildiği gibi bazen de kar onun için aşılmaz bir engel teşkil edebilir. Geçtiğimiz Pazartesi akşamı da bunu bizzat yaşayarak gördüm. Akşam mesai çıkışı Alaaddin tramvay durağında çok sayıda vatandaş tramvay bekliyordu. Yaklaşık yirmi dakikalık bir beklemenin ardından yolda trafik kazası olduğu ve tramvayın gecikeceği görevli tarafından herkese iletildi.

 

Tramvay durağında bulunanlardan bazıları benim gibi dolmuşa binmek için karşı tarafa geçti. Ancak dolmuşa binmek ne mümkün. Dolmuşların hepsi tıka basa dolu. Yaklaşık on dakika dolmuş beklemenin ardından tramvayın sefere başladığını gördük. Hemen tramvay durağına doğru hılıca gittik.

 

Az sonra tramvay geldi ve bindik. Ancak hepimizi soğuktan neredeyse titriyorduk. Tramvay normal olarak seferlerine başladı. Herkes tam tramvayın sıcaklığına alıştı ki, otogar durağında görevli arkadaşın ikazı hepimizi üşüttü. Kampus hattına gideceklerin otogarda aktarma yapması gerektiğini ve tramvaydan inmemizi söylediler.

 

Tramvay aniden boşaldı ve tekrar beklemeye başladık. Az sonra kampus tarafından gelen tramvaya bindik. Bu seferde dahili anonstan tramvayın sadece kayalar cami durağına kadar gideceği ve daha ilerisine tramvayın gitmediği anonsu yapıldı. Herkes bu kadarına da razıydı.

 

Yağan yoğun kar yağışı tramvayın bile seferini aksatmaya yetmişti. Bizler de tramvayın varlığına ve çalışmasına bir kez daha teşekkür ettik. İyi ki tramvay var ve çalışıyor. Değilse Bosna Hersek, Sancak ve Yazır mahallelerinde oturanlar ne yapacaltı?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR