Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kar geldi hem de nasıl!

Kar geldi hem de nasıl!

Artık Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün tahminleri neredeyse yüzde 99 oranında doğru olarak çıkmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamayla karın geleceğini söylediler. Tahminleri doğru çıkarak kar geldi. Hem de ne geliş.

 

Konya İl merkezi ile ilçelerde yoğun kar yağışı egemen oldu. Okullar kar nedeniyle tatil edildi ve bazı yollar kapandı. Kapanmayan yollarda ise ulaşım büyük güçlüklerle sağlanıyor.Merkezde kar kalınlığı şu anda on santimi geçmiş olmasına rağmen kar yağışı da devam ediyor.

 

Ana caddelerde ulaşım zorluklarla sağlanırken ara sokaklarda adeta buz pistini andırmakta. Belediye sokakları açmaya çalışırken esnafta dükkanının önünü temizleyerek belediye ekiplerine yardımcı oluyor. Kaldırımların temizlenmesi sonucu vatandaşın ulaşımında büyük kolaylıklar sağlanıyor.

 

Her şeyi belediyelerden beklemez olmaz. Vatandaşlar işyerinin ve evinin önündeki kaldırımı temizleme lazım. Bu bir çeşit insanlık görevi. Okulların tatil edilmesi ile yollarda yaşanan tenhalık, araç trafiğini de rahatlatıyor. Bu arada yoğun kar yağışını gören bazı vatandaşlar özel araçlarını çalıştırmayarak toplu taşıma araçlarına binmeyi tercih etmesi, yollardaki trafiği de rahatlatıyor.

 

Dualarla beklenen kar yağışının insanların yaşantısını güçleştirmemesi adına hepimizin üzerine düşen görevi yapması gerekir. İki gündür durmadan yağan kar nedeniyle çiftçiler hayatından memnun görünüyor. Toprağı adeta bir yorgan gibi saran bu kar hem ekili alana ve hem de günden güne azalan yer altı suyuna büyük katkı katacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR