Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İşsizlik çift hanelere çıktı

İşsizlik çift hanelere çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik rakamlarını açıkladı. Kasım ayı içerisinde işsizlik oranı çift haneli rakamlara çıkarak yüzde 10.5 olarak ilan edildi. Ekonomik sıkıntı, hayat pahalılığı derken şimdi birde işsizlik sorunumuz başladı.

 

Artık nereye giderseniz gidin söz dönüp dolaşıp işsizliğe geliyor.Halkın en büyük sorunu işsizlik. TÜİK tarafından yapılan açıklamada her beş gençten biri işsiz maalesef. Gençler iş arama derdine düşmüş durumda.

 

Gazetelerde koca koca eleman aranıyor ilanlarına inat, işsizliğin bu kadar çok artması da ayrıca düşünülecek bir konu. İşsizlik ve hayat pahalılığının bu kadar çok arttığı günümüzde şimdi bir de kayıtsız işsizler gündeme gelmekte.

 

Aynı araştırmada dikkat çeken bir diğer konuda, eğitimli işsizlerin sayısındaki artış. Üniversite mezunu olan gençler, işsizlik girdabı içine düşmüş durumda. Yani çok zor şartlar altında üniversiteyi kazananlar, üniversiteyi zor şartlar altında bitirenlere diplomanın yanı sıra bir de işsizlik armağan ediyoruz.

 

İşsizliği yenmek adına, istihdamı artırmak adına fazla bir şey de yaptığımız yok. Şimdi bir de Suriyeliler konusu var ki evlere şenlik. İşverenler daha düşük ücrete ve daha zor şartlar altında Suriyelileri çalıştırmayı tercih ediyorlar.

 

Artık işsizlik devasa bir sorun olarak karşımıza dikilmektedir.  Aynı zamanda sürekli bir artış göstermektedir. Çünkü üretime dayalı bir politikamız olmadığı için, hem de insan gücü planlamasını layıkıyla yerine getiremediğimiz için bu açık günden güne artacaktır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR