Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnsanları önemsemeliyiz

İnsanları önemsemeliyiz

Günümüz dünyasında insan egosu aldı başını gidiyor. Sizinde çevrenizde gördüğünüz gibi

her kes birbirini küçümseyerek kendine üstünlük sağladığını düşünüyor. Aslında bu onun cehaletini gösteriyor ama bunun farkına varamıyor insan.

 

Önemsenmek insanoğlunun doğasında vardır. Başkasına değer vereceğiz ki bizde değer görelim. Aslında şu konuyu hiç unutmamalıyız. Hiç kimse bizden üstün ya da altımızda değildir. İnsanlar her zaman için eşittir.Bazılarının yaptığı gibi,  “ben üstünüm başkası bana değer versin, ben değer vermesem de olur” mantığı ancak o kişinin cehaletini ortaya koyar.

 

 Artık belli olmuştur. İnsan sadece beş duyusu ile insan olmaz. İnsan olabilmenin doğasında insan sevgisi ve bilgisi de vardır. İnsanı seveceksin ki, diğer insanlarda seni sevsin. Aslında yaptığımız hareketler ve düşünceleri bir süzgeçten geçirecek olursak, beş duyumuzun dışında bazı şeylerimizin eksikliğini de görebiliriz.

 

Şayet bunu görebiliyorsak çok şeyimizin de eksik olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Ama şu ego denilen şey nedeniyle görmek istemediğimiz, anlamak istemediğimiz şeyler vardır. Çok şeyimizin eksik olduğunu görmemize egomuz engel olmaktadır.

 

 Artık insanı önemsemeli ve sevmeliyiz. İnsanı yaratılmışların en güzeli olarak görmeliyiz. İnsan sevgisi ile dolu bir kalp, her zaman doğru ve güzeli görür. İnsan okumasını bilenler için en güzel ve en doyurucu bir kitaptır. Her bir insanda yepyeni özellikler görme şansımız vardır.

 

Çevremizde yaşayan kişileri gözlemleme şansı bulduğumuz zaman, onların da bir değer olduğunu anlarız. İnsanlık kılık ve kıyafette değil düşünce ve davranışlarda gizlidir. Kimseyi küçümsemeye ve aşağılamaya hiç gerek yoktur. Bizlere düşen, insana gereken değer ve önemi vermektir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR