Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Herkes işini yapmalı

Herkes işini yapmalı

Sanatçı ve siyaset birbirinden ayrı ve bambaşka birer meslektir. Sanatçı ve siyaset  aynı zamanda toplumun idolü ve örnek alınan kişilerinden oluşmaktadır. Ancak gerek sanatçı ve gerekse siyasetçide ortak olan konu, vatan ve millet sevgisidir.

Sanat için kendi alanında bir çok değerler olduğu gibi siyasette de kendi alanında senaryo, oyunculuk ve yapımcılık gerektirir. Sanatçı mutlaka kendi görüşleri doğrultusunda bir partiye girebilir, ancak vatan ve millet sevgisi birinci önceliği olmalıdır.

Günümüzde sanatçılardan bazıları,  kendi görüş ve düşüncelerini vatanın bölünmez bütünlüğünü ve milli birlik ve beraberliği  tehlikeye  atacak kadar kötü söylem ve icraatlarda bulunmaktadır.

Çeşitli toplumsal olayları bahane ederek vatanın bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atacak demeçlerde bulunan bu sözde sanatçılar, halktan ne kadar kopuk olduklarını da göstermiş olmaktadır. Mustafa Alabora, Atilla Taş ve Ferhat Tunç bunlara bazı örneklerdir.

Sanatçının toplumu birleştirici olması gerektiğini hiçe sayarak katıldıkları bir televizyon programında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehditinde bulunan sözde sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma açıldı.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir anda sözde sanatçı Metin Akpınar’ın

“Kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek, kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her türlü faşizm olur. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler…” sözleri aynı zamanda vatandaşlarında büyük tepkilerine sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ülkemizin en kritik olduğu bir dönemde yapılan bu hakaretin bedelini her iki sanatçıda Türk yargısının karşısında mutlaka ödeyeceklerdir. Topluma örnek olması gereken bu sözde sanatçılar söylediklerinin de bedelini ödeyeceklerdir.

Yazımızın başında da söylediğim gibi herkes işini yapmalıdır. Sanatçı sanatını, siyasetçide politikasını yapmalıdır. Sanatçı görünümü altında vatan düşmanlarının sözcülüğüne kimseye bir şey vermez. Sanatçı vatandaşın kalbindeki yerini kaybeder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR