Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hazreti Mevlana’ya saldırılar

Hazreti Mevlana’ya saldırılar

Kabrinin Konya’da olmasından dolayı büyük bir onur duyduğumuz din alimi ve mütefekkir Hazreti Mevlana ile ilgili olarak son günlerde bazı çirkin eleştiri ve karalamalar gazete ve internet sayfalarında yer almaktadır.

 

Belki de daha Kur’an-ı Kerim’i bile okumasını bilmeyen bu kişiler, ne yazık ki Hazreti Mevlana hakkında ipe sapa gelmez karalamalar yapmaktadır. Tabi bunu yaparken aynı zaman da Konya ve Konyalıları da eleştiri yağmuruna tutmaktadırlar.

 

Yüzyıllardır insanlığa ışık tutan ve İslamiyetin daha iyi anlaşılması için yoğun çaba gösteren Hazreti Mevlana, Kur’an’a son derece de bağlı bir alimdir. Yazmış olduğu en büyük eseri olan Mesnevi’yi Kur’an’dan üstün tuttu gibi söylendiler koca bir safsatadır.

 

Kur’ana, Hazreti Peygambere ve O’nun açtığı yola baş koyan Hazreti Mevlana, insanların daha iyi olmaları ve hoşgörülü olmaları için bazı tavsiyeleri olmuştur. Zaten bütün dünyaca sevilmesinin ve bu zamana kadar bu sevginin devam etmesi de bunu göstermektedir.

 

Konya ve Konyalıda bağrında taşımaktan büyük bir gurur duyduğu Hazreti Mevlana’nın yolunda gitmektedir. İnsanlığın hoşgörü, sevgi ve birbirine anlayışla yaklaşmanın en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde, Hazreti Mevlana’nın sözleri de bizlere örnek olmalıdır.

 

Şehirler içerisinde barındırdıkları kişilerle anılmaktadır. Nasrettin Hoca deyince Akşehir, Yunus Emre denilince Eskişehir, Hacı Bektaşi Veli denilince Nevşehir akla geliyorsa, Hazreti Mevlana denilince de Konya akıla gelmektedir. Hazreti Mevlana’ya yapılan saldırıları yersiz ve gereksiz bulduğumu söylemek isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR