Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hançerli ile Karatay farkı

Hançerli ile Karatay farkı

Hiç şüphe yok ki başarı zor elde edilir. Başarıyı elde etmek için iyi bir ekip olmalı, iyi projelere sahip olmalı ve bütün bunları yapacak öz kaynaklara sahip olmak gerekir. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, üçüncü dönemini yaşadığı belediye başkanlığında bütün bunlara sahip olabilen ender belediye başkanlarından biridir.

Dün  temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallesi anaokulları da bunun en son örneklerinden biridir. Neredeyse açılma aşamasına gelen anaokulları için ancak temel atma töreni düzenlenebildi. Başkan Hançerli ve ekibi, çalışmaları ve birliktelikleri ile belediyelere örnek olacak bir çalışma sergilemektedir.

Hepinizin de bildiği gibi Karatay ilçesi Konya’nın en zor bölgelerinden biridir. Bu ilçede çalışmak ve de kentsel dönüşüm gerçekleştirmek adeta iğne ile kuyu kazmak gibi bir şeydir. Hem herkesi memnun edeceksin, hem de yeni ve modern binalar sergileyeceksin. Ancak Mehmet Hançerli farkı bunu da en güzel başaranlardan biridir.

Mehmet Hançerli farkında lığının birisi de bütün yatırımları ve projeleri özkaynakları ile yamaktır. Belediye bütçesi ile yapılan yatırımlar hemen kiraya verilerek belediye ye gelir kaydedilmektedir. Şimdiye kadar onlarca derslik yaparak Milli Eğitim Müdürlüğüne devrederek te büyük bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Temel atma töreni yapılmadan açılıp vatandaşlara hizmet eden bir çok yatırımı ancak Karatay  ilçesinde görmeniz mümkündür. Belediyecilik hizmetini en uç noktasına kadar yapan Mehmet Hançerli, sosyal, kültürel, sportif, eğitim ve yaşamsal yatırımları ile adeta Karatay ilçesinin çevresini değiştirmiş biridir.

Kendisi ile yaptığımız bir çok görüşme de hizmet aşkı ile dolu birisi olduğunu görmek mümkündür. Sabahın erken saatinde kalkarak belediyenin çalışmalarını dolaşan, oralardaki çalışmaları denetleyen Başkan Hançerli’yi , mesai saati başında da makamında görmek olağan bir durumdur. Aynı şekilde mesai bittiği zaman da Karatay’ın çeşitli mahallelerini dolaşarak vatandaşlarla iç içe olan yani kısa gününün 24 saatini Karatay’a adayan bir başkandır.

Karatay ilçesinde düğünü olanlar, sünneti olanlar ve cenazesi olanların yanında  olan, kısaca Karataylıların sevinci ve üzüntüsünü paylaşan Başkan Hançerli’nin bu hızlı çalışma temposuna yakın çalışma arkadaşlarının bile yetişmekte zorlandıklarının bizzat şahidiyimdir. Geçtiğimiz günlerde evi yanan Karataylı vatandaşın evini onartan, Karatay ‘da şehit olan askerimizin evinin önünde bir hafta gelenlere yemek veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet hançerli , yaptığı bir çok çalışma ve hizmeti de basına duyurmayacak kadar mütevazi bir kişiliğe sahiptir.

Mehmet Hançerli farkı ile büyük ilerleme kaydeden Karatay ilçesi, artık vatandaşlar tarafından  tercih edilen ve en çok apartman ve işyerinin yapıldığı ilçelerden birisidir. Adliye binasının ardından önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Şehir Hastanesi ile de imrenilen bir ilçe olacaktır. Karatay ilçesinde yaşayanlar Mehmet Hançerli ve ekibine çok şey borçludur. Karatay ilçesinde yaşayanlar  Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve ekibine sahip çıkmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR