Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gençlerin yeni çılgınlığı

Gençlerin yeni çılgınlığı

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de son günlerde büyük bir çılgınlık yaşanmaktadır. Bir çok kişinin telefonlarına yüklediği Pokemon Go adlı oyun gençler arasında adeta büyük bir salgın gibi yayılmaktadır.

 

Medyadan öğrendiğimize göre, telefon ile dolaşılarak Pokemon avlaması anlamına gelen bu oyun nedeniyle gençler adeta yerinde duramıyor. Telefona bakıp Pokemon bulacağım diye dolaşanlar, telefonuna bakarak yanlışlıkla karakol veya camiye girenler, hatta evinin balkonundan düşme riski yaratanlar bile var.

 

Bir anda ve inanılmaz şekilde yayılan bu oyun, halen ülkemizde resmi olarak yayınlanmış değil. Ancak gençler çeşitli internet sitelerinden bu oyunu yükleyerek oynuyorlar. Ancak gmail ile indirilen bu oyun nedeniyle bir çok tehlikede ortaya çıkmış oluyor.

 

Gmail adresinizle girdiğiniz bu oyun nedeniyle gmail şifreniz karşı tarafa verilmiş oluyor. Verdiğiniz şifre ile istenirse bütün mailleriniz okunabilecek. Böylesine risk taşımasına rağmen gençler bu oyuna büyük bir merak sarmış durumda.

 

Çeşitli şirketler Pokemonun kendi işyerleri yakınına yerleştirilmesi konusunda kampanyalar başlatmış durumda. Böylece yüzlerce hatta binlerce kişi ellerinde telefonla işyerlerine gelecekler. Bundan daha büyük reklam olur mu?

 

Bu reklamı en iyi değerlendirmek isteyenler, Pokemon Go oyuncularına işyerleri yakınlarında oynamaları için ücretsiz çeşitli ikramlarda bulunuyorlar. Adeta global bir çılgınlığa dönüşen bu oyunun zararlarını yakın zamanda göreceğe benziyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR