Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Genç vekillere hazırlıklı olalım

Genç vekillere hazırlıklı olalım

Seçimlere 31 gün kala siyasi atmosfer iyice gerildi. Hızlıca alınan erken seçim kararının ardından hemen her şey de hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Milletvekilliği aday adaylığının hemen ardından şimdi de milletvekilleri aday listeleri  açıklanmaya başlandı.

İlk aday listesini açıklayan MHP, sıralamadaki hakkaniyet ile seçmenlerinden haklı takdiri gördü. Son gelişmelerde Devlet Bahçeli’nin sağ kolu gibi çalışan Mustafa Kalaycı, hak ettiği birinci sırayı aldı. Esin Kara’nın ardından Celil Çalış ve Ahmet Fatih Satılmış sıralaması güzel işler yapacağına inanıyorum.

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin aday listesi ise tam bir felaket. Abdüllatif Şener’i liste başı olarak gösteren CHP, bu seçimde Konya’dan istediği oyu alamaz. Ak Parti kurucu üyesini CHP’den liste başına koymak kimin aklıysa çok yaşasın emi…

Bu seçimler aynı zamanda genç kuşaklar için bir devrim niteliğinde olacağa benziyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki akşam,  19 Mayıs  Bayramı nedeniyle gençlere verdiği  iftar yemeğinde alenen “ bu sefer seçilecek yerlerde yaşı 20-21-22 olan gençlerimiz var” diye açıkladı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz 18 yaşına girince  herşeyden sorumlu oluyor, her türlü cezai müeyyideye tam muhatap oluyor, oy verebiliyorsa,  o zaman aday da olabilmeli.

Ak Partinin iktidara geldiği ilk günden bu yana gençlere bakış açıları her zaman olumlu olmuştur.Öğrencilere verilen burslardan tutunda, yurtdışına gönderilen öğrenci sayısının artması, öğrenci kredilerinin her yıl artarak devam etmesi gençlere verilen önemin bir göstergesiydi.

Yıllardır bütün siyasilerin seçim vaadinde yer alan gençlerin siyasete kazandırılması konusunu halleden Ak Partili hükümet, çıkardığı kanunla artık 18 yaşındaki gençler hem seçilebilecek hem de seçebilecek.Böylelikle 15 Temmuz’da sokaklarda canını hiçe sayarak tankların önünde duran, altına yatan gençler yeri gelince  “en aydından da aydın” olarak parlamentoda kendi kuşağını temsil edebileceğini çok yakında gösterecek.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvuran gençlerden bir kaçını önümüzdeki dönem Meclis çatısı altında görebileceğiz. 15 Temmuzda kahramanlıklar yazan gençlerimiz 25 Haziran sabahında da Meclis’e yeni ve taze güçlerle gelecek ve ülke yönetiminde söz sahibi olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR