Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gelecek Partisi'nin işi zor!

Gelecek Partisi'nin işi zor!

Gelecek Partisi'nin işi zor!

Gelecek Partisi'nin Konya kurucu il yönetim kurulu tanıtım toplantısı yapıldı. Bir çok tanıdık simanın yanı sıra gencecik ve gözleri pırıl pırıl parlayan siyasetçileri tanımakta ayrıca büyük mutluluk verdi. Her birisi büyük işler yapmanın heyecanını içerilerinde taşıdıklarını açıkca ifade etmektedir.

Bir de unutmamak gerekir ki,  Ahmet Davutoğlu, Konya için derinlikli bir isim; Ahmet Davutoğlu, bu coğrafyanın dününü ve bugününü, muhafazakar kitlenin “medeniyet” dediği tarihi var oluşu iyi analiz etmiş bir isim; ve en önemlisi Ahmet Davutoğlu, Türk halkının ciddi bir bölümünün sorun olarak ifade ettiği, ötekileştirme, adalet, kutuplaşma, demokrasi gibi kavramları iyi algılayan ve iyi sunan bir isim; ve bir de, cesur olduğunu ifade etmem gerek…

Bu duygu ve düşünce içerisinde katıldığım  Gelecek Partisi Konya Kurucu İl Yönetim Kurulu toplantısında aradıklarımın en azından yarıdan fazlasını bulmuş oldum. Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Hasan Ekici'nin yapmış olduğu açılış konuşmasında  Hukuk devletinin yeniden tesis edilmesi. Kamuda şeffaflık. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi. Geleneklere bağlılık. Batıyla güçlü ilişkiler. Eğitim ve sağlığa eşit ve hızlı ulaşım gibi konulara kısaca olsa da bir değinmeler oldu.

Mart ayı içerisinde İhsaniye Kavşağında tutulan İl Başkanlık binasında Ahmet Davutoğlu'nun da katılımı ile büyük bir açılış yapacaklarını söyleyen Kurucu İl Başkanı Hasan Ekici, partilerine üye kaydı bakımından da oldukca sevindirici gelişmeler olduğunu açıkca söylemektedir.

Gelecek Partisi'nin ve onun yöneticilerinin işi çok zor. Kamuoyunca Ak Parti'nin oyunu bölmek üzere çıkartılmış bir parti etiketi üzerine yapıştırılmak istenen Gelecek Partisi, bunun doğru olmadığını ve amaçlarının iktidar olduğunu her fırsatta ve ortamda özellikle dile getirmelidir.

Biz gazeteciler, özellikle  siyaseti seven gazeteciler siyasetçiler için “doğal kamuoyu araştırma şirketi” vazifesi görür. Markete gidersin söz siyasetten açılır. “Sen gazetecisin, bilirsin” deyip anlatmaya ve sormaya başlarlar. Her gün birçok kişiyi misafir ederiz, siyaseti konuşuruz.

Örneğin dün, Gelecek Partisi Kurucu İl Yönetim Kurulu toplantısı bittikten sonra telefonumun çalacağını düşündüm; örneğin, “Ne düşünüyorsun?” diye soracak bir ses…

Kimse Davutoğlu ile ilgili hiçbir şey sormadı. Bırakın Davutoğlu ile insanların siyaset yapmak istemesini, adını konuşan dahi yok. O nedenle Gelecek Partisi'nin genç siyasetçilerinin işi çok zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR