Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gaziler gururumudur

Gaziler gururumudur

5 bin 713 şehit verdiğimiz Sakarya meydan muharebesinin baş komutanı  gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Türk milleti adına Gazilik ve mareşallik unvanını  tevdi edilmiştir. Bu tarihte Türkiye’de gaziler günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve ilelebet yaşaması için canlarını hiçe sayan  gazilerimizin vatan sevgisinin ifadesi olan özverileri, egemenliğimizi ve istiklalimizi savunmak için gösterdikleri benzersiz cesaretleri ile adlarını şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır.

Gazilik; milletimizin kahramanlığının, fedakârlığının ve vatanseverliğinin yaşayan destanı; gaziler ise bu destanı yazan kahramanların ta kendisi olmuştur. Bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla sulanmıştır. Atalarımızdan miras kalan değerlere sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, huzurumuza, istikrarımıza, bağımsızlık ve istikbalimize kast eden iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi, şehitlerimize ve

gazilerimize olan vefa borcumuzun gereğidir. Şehit ve gazilerimizin ailelerinin yürekli ve saygın duruşları, vatanımıza, egemenliğimize ve birliğimize daima sahip çıkmaları, bizlere güç ve cesaret veren en önemli destek; dosta, düşmana ne kadar kudretli ve ne denli inançlı olduğumuzu gösteren en kıymetli işarettir.

Gazi serden ve yardan her şart ve koşulda vatan, bayrak,  ezan,  namus ve Allah aşkına bayrağımızla mermiler ve şarapneller arasında ay yıldızda bir damla kan olabilmek isteyendir. Atalarımız açlık, yokluk biraz sefalet içinde bile bu cennet vatanı bizlere bırakmışlar. Bizlerde onların acizane temsilcileri olarak dün olduğu gibi bu günde bu cennet vatanı korumak için ettiğimiz yemine sadık kalarak tekrar gazi ve şehit olmaya hazırız.

Çünkü bu cennet vatan ay yıldızlı Albayrak için bin kere ölmeye değer. Atatürk Şehit ve Gazilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ortaya koymaktadır. Türk tarihine altın harflerle yazdıran şehit ve gazilerin hatıralarını yüceltmek, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek “Milli bir görevdir” Atatürk’ün bu sözleri üzerine şehit ve gazilerimize ahdi vefa duygusu ile daha fazla ilgi gösterilmesini diliyoruz. Kahraman gazilerimizin günün kutlar, ölen gazilerimize de Allah’tan rahmet dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR