Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Düne takılıp kalmamak gerekir

Düne takılıp kalmamak gerekir

Düne takılıp kalmamak gerekir

Dün iyisiyle ve kötüsüyle yaşanıp bitmiştir. Düne takılıp kalmak yerine yarınlara bakmak ve yarını daha güzel nasıl yaparım diye düşünmek gerekir. Ancak dünü unuturken de yaşananlardan ders almak çok önemlidir.

Biz insanlar bunu gerçekleştirdiği takdir de çok daha mutlu olacaktır. Ancak böyle doğruyu bulur ve hayatta başarılı oluruz. Dünün karanlığı içerisinde yaşamaya devam edeneler yarının mutlu parlaklılığını göremezler.

İnsanlar gibi devletlerde düne takılı kalmamalıdır. Dün bu ülkenin başına terör belasını musallat edenlere karşı sergilenen duruş ve verilen mücadeleleri unutmamak gerekiyor. Vatan için genç evlatlarımızın şehit olduğu bir ortamdan bugün ülkemize sınır bir terör devletinin kurulması aşamasına gelindi. Bu olayın bu safhaya gelmesinde kimin ne kadar kabahatli olduğunu bugün itibariyle sorgulamak doğru değildir.

Önemli olan gelinen noktadır. Bu vesile ile yakın tarihte mevcut AK Parti Hükümeti’nin terörle mücadele konusunda vermiş olduğu mücadeleyi de yapılan uğraşları da, harekâtları da doğrusu kendi adıma tasvip ediyor, sonuna kadar da yanlarında olduğumu ifade etmek istiyorum.

Ülkenin bağımsızlığına yönelik gelebilecek her türlü şiddet ve saldırılarda, terör unsurlarında ülkelerin takınacağı tavır ne ise mevcut hükümetimiz de onu yapmıştır. Suriye’ye yönelik bu ‘Barış Pınarı’ isimli harekâtın elbette sonuçları itibariyle olumsuz yanları olacaktır. Lakin ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusunda her Türk yurttaşı gibi bizler de bağımsızlık ve ülke bölünmezliği konusunda yekvücut olmak durumundayız.

PKK-PYD alçak terör örgütünün yıllardır masum insanların kanına girerek, asker ve polislerimizi şehit ederek, köyleri basarak vermiş olduğu zararı bilmeyen yoktur. Dünya da bu olup bitenlere sessiz kalarak seyirci olmuştur. Çünkü onların işine bu geliyor.

Kimsenin bizim göbeğimizi kesmesini beklemeden, önce uyarıda bulunup sonra Mehmetçik sefere çıkmıştır. Teröristlerin çil yavrusu gibi kaçmalarına neden olan bir harekât ile Suriye topraklarına girilip terör koridorunun oluşturularak ülkemizde yaşayan Suriyeliler’in de ülkelerine dönmelerine yönelik bir çalışmanın ilk hamlesi atılmıştır.

Gün birlik olma, kenetlenme günüdür. Allah vatan evlatlarımıza güç, kuvvet versin. Onları her türlü kötülüklerden korusun. Bir Mehmetçiğimizin dahi burnunun kanamasını istemeyiz. Canlarımız, ciğerlerimiz, kuzularımızı muzaffer bir şekilde ülkemize sağ salim dönmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR