Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dolandırıcılara dikkat!

Dolandırıcılara dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğü gerek kendi sitesinde, gerek sokaklarda billboard afişlerinde ve gerekse de cep telefonlarımıza kısa mesaj ile dolandırıcılara karşı bizleri defalarca uyarmalarına rağmen, maalesef hala dolandırıcılar insanların canını yakmaktadır.

Osman Ziya Sülün yani namı diğer Sülün Osman ile başlayan dolandırıcılık, gelişen teknoloji ile birlikte her gün yeni bir şeyler bulup, insanlarımızı kandırmaya devam ediyor. Sülün Osman’ın Galata köprüsünü satmasına, Jet Fadıl’ın otomobil fabrikası kuracağım demesine inanan insanlarımız şimdi de tosuncuğun ağına düşmüş durumda.

2000’li yılların başında holdinglere inananlar, daha sonra kısa zamanda büyük kar elde etmek için offshore bankalara inananlar ve daha sonra yaşadıkları sıkıntıları daha unutmadık. İntihar edenler, kendisini yakanlar, eşinden ayrılanlar ve hayatları kabusa dönen insanlar.

Yenileşen ve değişen teknolojiler ile birlikte cep telefonlarına gelen aramalarda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara para kaptıranlar hala hafızalarımızda. Daha sonra email yolu ile sizleri kandıran şirket ve bahis şirketlerinin insanları nasıl kandırdıkları ve nasıl kolay para kazandıklarını da bilmeyen yok sanırım.

Bütün bu olaylar ve Emniyet Genel Müdürlüğünün uyarılarına rağmen hala daha kandırılan varsa, artık onlara ne diyeceğimizi bilmiyorum. Artık bütün bu olaylarda gördük ki, sizi planlı bir şekilde defalarca aldatan dolandırıcılara karşı oldukça hassas, oldukça dikkatli olmalıyız.

Şimdi de 27 yaşındaki bir tosuncuk ortaya çıkarak inekler üzerinden bizleri dolandırmaya çalıştı.Vatandaşın dişinden tırnağından artırdığı üç-beş kuruşunu toplayarak milyonlarca lira ile yurt dışında sefa sürmektedir. Artık biraz daha dikkat diye düşünüyorum. Kolay para kazanmak isteyenlerin biraz daha dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum. Daha fazla faiz vereceğim yalanına inanmayalım. Daha fazla faiz alacağım diye elinizdeki paradan da olmayın lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR