Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dikkatli olmalıyız

Dikkatli olmalıyız

20 Ocak tarihinde başlayan “zeytin dalı” harekatı kahraman Türk Ordusu’nun büyük başarısı ile devam ederken, bazı kesimlerden gelen olumsuz görüş ve fikirler insanları tiksindirmeye başladı. Türkiye, milleti ve ordusuyla Afrin'e kilitlenmiş ve oradan gelecek zaferi beklerken, niye bir takım yobazlar alelacele sahneye çıkıp milletin tepkisini çeken sözde fetvalar vermeye başladı.

Aslında bunlar hiç te tesadüf sayılamayacak cinsten. Bu büyük milletin dini ve milli duygularını hedef alan bu söz ve fetvalar, toplumdan gerekli tepkiyi de almaktadır. Çocuk tacizi ve küçük yaşta evlenmelerle ilgili olarak gelişigüzel konuşan ve bu konuda ahkam kesen “ham yobazlar” halkımızdan gerekli cevabı da almaktadır.

Bazı basın ve yayın organlarında kendisine yer bulan bu “ham yobazlar” kendilerince bazı konularda ahkam keserek vatandaşın tepkisini almaktadır. Aslında  en doğru tavır, bu "ham yobazlar"ı görmezden gelmek, onların zırvalarına kulak vermemektir.

Lakin günümüzde sosyal medya denilen bir tehlike mevcuttur. Bu  sosyal medya tam tersini yapıyor. Adamların her sözünü öyle köpürtüyor, öyle büyülterek  sunuyor ki, sanırsınız bu ülkede bütün müftüler, imamlar, ilahiyatçılar aynı şeyleri söylüyor, aynı şekilde düşünüyor.

Oysa durum hiç de öyle değil. O  "ham yobazlar" en çok bir elin parmağını geçmeyecek kadarlar, ama gelin görün ki çıkardıkları gürültü daha fazla. “Boş teneke çok ses çıkarır” misali konuşmaktalar ve can sıkıntısı yaratmaktadır. Tabi ki mesele; ne dini hassasiyet, ne doğru fetva, ne de ahalinin selameti. Zihnen sapık bu insanlar kendilerine verilen rolü oynuyorlar.

Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde ortaya çıkan bu “ham yobazlar” dış güçlerin istediklerini yapmaktadır. Amaçları tıpkı 28 Şubat Süreci'nde olduğu gibi ülkeyi yeniden karanlığa gömmek, halkı korkutup darbe düzenine zemin hazırlamaktır.Ancak boşuna bir gayret içindedirler. Çünkü millet artık uyandı; çok şükür ki bu millet, neyin ne olup ne olmadığını, kimsenin telkinine ihtiyacının olmadığını, dini ve milli duygularına sıkı sıkıya sahip olduğunu göstermiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR