Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dik ve bir olmalıyız

Dik ve bir olmalıyız

 

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın telefonunda bylock olduğu iddiası ile gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından, özellikle sosyal medyada Atiker Konyaspor ve yönetim kurulu aleyhine büyük bir karalama kampanyası başlamış durumda. Tabi bu kampanyalar bazı gurupların ve kişilerin işine gelmektedir.

 

Önceleri Başkan Şan’ı istifaya davet edenler, başkanın istifa etmesi ile de kampanyayı bitirmediler. Aslında yapılan şey, Konya olarak kendi ayağımıza kurşun sıkmaktan ileri gitmemektedir. Yaptığımız bu hareketlerle Konya ve Konyaspor düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüklerimizi düşünmemiz gerekir.

 

Zaten ülke genelinde eskiden beri süregelen bir Konya  çekememezliği  vardı. Buna bir de son iki ayda iki önemli kupa alan Atiker Konyaspor’un başarısı eklenince herkesin kıskançlığı iki kat arttı. Nasıl Anadolu’dan bir takım çıkar da iki önemli kupayı alabilir? Dört büyükler dururken bir Anadolu kartalı ortaya çıkar da böylesine büyük bir başarı elde eder?

 

Konya olarak her zaman dik ve diri olmalıyız. Başka şehirlerde olan haberlerin bazıları yaygın medyada yer bile almazken, Konya ile ilgili haberler hep sayfalara taşınmakta. Olumsuz haber ise hemen manşete taşınarak, Konya aleyhine yayın bombardımanı başlamaktadır.

 

Herkes fikirlerini açıklamakta ve yazıya dökmekte özgürdür. Ancak bunu yaparken biraz daha dikkatli olmalı, biraz daha vicdan sahibi olmalı ve biraz daha sağduyulu olmalıyız. Gözlerini Konya’ya ve Konyaspor’a dikenlerin hevesini kursağında bırakacak yorumlar yapmalıyız. Konyalılar olarak şehrimize ve Konyaspor’un yeni yönetimine sahip çıkmalıyız. Önümüzde bir Fenerbahçe örneği var.  Fenerbahçe Başkanı hapis yatıyor ve çıkıyor, ama bu kadar gürültü ve kıyamet kopmuyor. Konu Konya olunca herkes tabiri caizse pireyi deve yapıyor.

 

Sosyal medyada yazılan yazılar ve bunlara yapılan yorumlar Konya’ya ve Konyaspor’a büyük zararlar veriyor. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Herhangi bir konuda cezası olana yüce Türk adaleti gerekli işlemleri yapacaktır. Ancak bizler, Konya’ya ve Konyaspor’a destek olmalıyız.

 

Önce Türk yargısına güvenmeli, onun aldığı kararlara saygı duymalıyız. Yargısız infazlara varan şekilde paylaşımlardan kaçınmalıyız. Dediğim gibi zaten Konya’nın son yıllarda yükselen yıldızı, bazılarının gözlerini kamaştırıyor ve kıskançlıklarını tavan yaptırıyor. Ekonomi, sanayi ve sporda yaşanan başarılar sonucu hasetten çatlayanlar var. Konya olarak birbirimize sahip çıkmalı, birbirimizin ayağının altına bakmamalı, birbirimizi daha bir kenetlenmeliyiz. Bize yakışanda budur.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR