Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıldı

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıldı

Demokrasi ve Özgürlükler  Adası açıldı

Türk Siyasi tarihinde kara bir leke olarak geçen ve eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamıyla sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesi sürecinde birçok yargılamanın yapıldığı Yassıada, 27 Mayıs tarihinde Demokrasi ve Özgürlükler Adası adı ile açıldı.

Türk siyasi tarihinde demokrasi ayıbı olarak adlandırılan Yassıada’nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak ilan edilmesi ve yeniden yapılandırılması hiç şüphe yok ki demokrasiye ve özgürlüklere açılan bir pencere olmuştur.

Demokrasi ve özgürlüğün kıymetini o günü yaşayanların çok daha iyi anladığı bir gerçektir. ‘Türkiye Cumhuriyetinin gidişatından, büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar olacaktır. Bu büyük milletin feraseti ülke üzerine oynanacak her türlü oyunu bozacak güç ve kabiliyettedir. Bu millet kendisine hizmet edenleri asla unutmuyor, yeri ve zamanı gelince de bunu her zaman güncelliyor. Türkiye’de artık darbeler son bulmuştur.15 Temmuz hain darbe girişiminin de başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ve halkın bu darbeye karşı çıkmasıyla başarı bulamamış, Türkiye Cumhuriyetinin bundan böyle demokrasi dışı yöntemlere asla izin verilmeyeceğinin altını çizmiştir.Yakın tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle anıyoruz.

Hala 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetini yaşatmaya çalışanlara bu büyük millet asla geçit vermeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR