Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

“Demokrasi nöbeti” devam ediyor

“Demokrasi nöbeti” devam ediyor

15 Temmuz akşamı asker elbiseli teröristler tarafından yapılmak istenen darbe teşebbüsü üzerine Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın çağrısı üzerine halkımız tarafından yapılmakta olan “demokrasi nöbeti” devam ediyor.

 

Sadece Konya merkezde değil bütün ilçelerde sağ duyulu ve vatansever halkımız tarafından tutulmakta olan “demokrasi nöbeti” artık meydanlara sığamaz hale geldi.Binlerce insanın “demokrasi nöbeti” ne gelmesi, sabahın ilk ışıklarına kadar meydanda kalmaları üzerine bu insanların aç ve susuzluklarını gidermek için de AK Partili  ilçe belediyeleri devreye girerek büyük bir fedakarlık örneği sergiliyorlar.

 

Meydanlara aç gelenler ve zaman içerisinde susayanlar ilçe belediyelerinin ve duyarlı kurum ve kuruluşların ikramları ile nöbetlerine devam ediyorlar. Aslında bu “demokrasi nöbeti” ne katılanların hepsi sadece AK Parti’ye gönül vermiş insanlar değil. Ancak hizmet parti farkı gözetmeksizin herkese veriliyor.

 

Aslında “demokrasi nöbeti” tutanların hepsi Ak Partili değil. Yalnız organizeleri Ak Parti yaptığı için öyle zannedilmektedir. “Demokrasi nöbeti”nde hemen her siyasi görüşten kişiler bulunmaktadır. Mevlana Meydanını dolduran on binlerce kişi arasında çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler olmak üzere 7’den 77’ye herkes bulunmaktadır.

 

Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda ortaya çıkan milli ruh, adeta Mevlana Meydanı ve diğer il ve ilçelerdeki meydanlarda yeniden canlandı. Elinde Türk bayrağı olan ve gönlünde vatan sevgisi taşıyan herkes bu nöbette yer almaktadır.

 

Özellikle Konya’da bulunan sivil toplum kuruluşları “demokrasi nöbeti”nde büyük ve başarılı sınavlar vermiştir ve halen de vermeye devam etmektedir. Başkanlar, üyeleri ve aileleri ile birlikte ellerinde Türk bayrakları ile herkes gönüllü olarak nöbet tutmaya koşmaktadır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR