Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Uğruna büyük bedeller ödediğimiz Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ve ilkeleri doğrultusunda cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.

 

Cumhuriyetin temelini atmak hiç de kolay olmadı. Mustafa Kemal Atatürk en yakın dava arkadaşlarıyla bile ters düşmek pahasına da olsa,29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurarak  çağdaş insana yakışır tüm devrimleri peş peşe günün koşullarına göre inanılmaz mükemmellikte halkımızın kullanımına sunmuştur.

 

Mustafa Kemal Atatürk’e inanan ve O’nun çevresinde toplanan halkımızda  öncesinde kanlı , sonrasında yıllarca süren sancılı bir süreç olmak üzere Cumhuriyet için ’çok büyük bedeller ödemiş ve onu hak etmiştir’. Koskoca Osmanlı İmparatorluğundan geriye kalan Anadolu’da kurulan Cumhuriyet, özlenen bir yönetim şekli olmuştur.

 

Ancak zaman içerisinde bir yandan, eski düzenden medet uman içteki kalıntıların sinsice çalışmaları, diğer yandan emperyal güçlerin kendi çıkarlarına göre oluşturdukları plan ve projeleri uygulamaya sokarak, Cumhuriyetimizin getirdiklerini doya doya yaşamamız ve onu yeni ufuklara taşımamız engellenmiştir.

 

 15 Temmuz 2016  tarihinde yaşanan askeri darbe girişimi bu engellemelerin son perdesidir. Ama artık, herşeye rağmen Cumhuriyetin nimetlerinin farkına varan ve sonuna kadar ona sahip çıkma azim ve kararında olan bir nesil vardır. 93 yıllık bir süreçte birkaç küçük sapmalar bu ülkeyi raydan çıkaramaz.

 

Demokrasiye ve özgürlüğüne canı pahasına sahip çıkan Türk Milleti, 93 yıl boyunca cumhuriyetine sahip çıkmış ve bundan sonrada her şeyiyle sahip çıkmaya devam edecektir. Her ne kadar içimizdeki ve dışımızdaki hainlerin kışkırtmalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR