Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

CHP ve İyi Parti’ye yakışmadı

CHP ve İyi Parti’ye yakışmadı

24 Haziran seçimlerinde 26 milyon vatandaşımızın oyunu alarak yüzde 52.5’lik bir oranla yeni sistemin Başkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi Meclis’teki yemin töreninde yaşanan rezalet bütün Türkiye’nin tepkisine neden oldu.

Her zaman demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin yaptığı bu rezalet, halkın seçimine karşı ne kadar hazımsız olduklarını da gözler önüne serdi. Bütün dünyanın gözünün çevrildiği yemin töreninde CHP, HDP ve İyi Partililerin Başkan Erdoğan’ın salona girişinde ve yemin etmesi esnasında ayağa kalkmamış olmaları demokrasiyi hala içine sindiremediklerinin en güzel örneği oldu.

22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı  ile 6 uluslar arası örgütün genel sekreterinin katıldığı törenlerde yaşanan bu rezalet, bu partilerin halkın tercihine karşı aldığı bir tavır olarak algılandı. Birlik ve beraberliğimizi daha fazla gösterme imkanı bulduğumuz bu törenlerde ne yazık ki, muhalefeti oluşturan partiler sınıfta kaldı.

Türkiye’nin büyük atılımlar gösterdiği 2003’ten 2014’e kadar Başbakan, 2014’ten bu yana da Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan’a karşı gösterilen bu tepki aslında halkın tercihine gösterilmiş  bir tepkidir. CHP, HDP ve İyi Parti  Türkiye’nin seçilmiş başkanına karşı  saygı duymayarak, yemin töreninde ayağa kalkmayarak esasında milli iradeye, seçilmişlere, demokrasiye, 26 milyon vatandaşa saygı duymadığını gösterdi.

Atatürk’ün kurduğu parti olarak CHP’ye bu hareket hiç yakışmadı. İyi Parti’de halkın tercihine karşı olduğunu yine göstermiş oldu. HDP, zaten kime ve neye hizmet ettiği artık herkesce bilinen bir partidir. Ancak CHP ve İyi Parti’nin bu dışa güdümlü ve terör destekcisi parti ile aynı harekette bulunması seçmenlerini de yaraladı.

24 Haziran seçimlerinde halkımızın yüksek katılımla seçtiği Başkan Erdoğan’a yapılan bu çirkin hareket aslında bu üç partinin tabanını da rahatsız etmiştir. Demokrasiyi içine sindiremeyen, halkın takdirine karşı oturarak tepki veren bu partiler, yerel seçimlerde bunun karşılığını mutlaka göreceklerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR