Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Büyük düşler büyük işler

Büyük düşler büyük işler

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek 14 yıla sığan ve bu  süre içerisinde Konya’yı geliştiren yatırım ve  projeleri düzenlediği güzel bir organizasyon ile tanıttı. Yerel yöneticilerin ve kalabalık bir gurubunda katıldığı tanıtım toplantısında 14 yılda Konya’nın nereden nereye geldiği tablolarla anlatıldı.

Toplantıda dikkat çeken en büyük özellik, Başkan Akyürek’in 14 yıla sığan büyük değişimi anlatırken kullandığı dil idi. Bütün bu başarıları ve ilerlemeyi Konya olarak başardık diyerek her zamanki mütevazi halini koruyan Başkan Akyürek, Konya için büyük bir kazançtır.

Burada Konya’ya yapılan büyük yatırımları ve projeleri teker teker yazacak değilim. Sizler zaten bunları okudunuz, hatta daha da  ileri bu ilerlemeyi yıldan yıla takip ederek bizzat yaşadınız. Yeni caddeler, otoparklar, alt ve üst geçitlerde, park ve bahçelerde dolaşarak gelişen Konya’yı bizzat teneffüs ettiniz.

Özellikle 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile gelişmeler sadece üç merkez ilçe ile kalmamış ve yirmi sekiz ilçeyi de içine alarak top yekün bir Konya kalkınması yaşanmıştır. Sosyal hayatta, sanatta, kültürde, turizmde, sosyal paylaşımlarda Türkiye’yr örnek olan bir Konya’yı adım adım hep birlikte izleyerek, gururlandık.

Başkan Tahir Akyürek özellikle 2014 senesinden itibaren Konya’nın 31 ilçesini en az dört kere dolaşarak en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün ilçelere eşit yatırımlar yaparak sosyal belediyecilik anlayışının  en güzel örneğini göstermiştir. Bizzat vatandaşların ayakların kadar giderek herkesin isteklerini yüz yüze alma başarısınıda göstermiştir.

Gök kubbede hoş bir  sada bırakmak istediklerini de söyleyen Başkan Akyürek, istediği hoş sadayı bıraktığına emin olabilir. Sadece hoş bir sada bırakmakla kalmayıp Konyalıların gönüllerinde de derin bir iz bırakmayı başarmıştır.

Gece gündüz demeden 14 yılda Konya için büyük işlere imza atan, bütün büyük yatırım ve projelerden yüz akı ile çıkmayı başaran, ekibi ile birlikte 2023 Türkiye’sinin Konya’sını şimdiden hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e gönülden teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR