Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bu seçim başka seçim

Bu seçim başka seçim

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimde nasıl bir ülke istediğimize de karar vereceğiz. Geleceğimizi şekillendirecek, gelecekteki beklentilerimizi nasıl gerçekleştireceğimize oylarımızla karar vereceğiz.

Bu seçimde vereceğimiz oylarımızla  ya kendi ayakları üzerinde duran, kendi kararını kendisi veren milletini ve ümmetini düşünen bir devlet sahibi olacağız ya da onlarca yıldır olduğu gibi, efendilerinin ağzına bakan, gölgesinden korkan, kendi sınırları içinde konuşlanmış ABD helikopterlerinden PKK ya atılan silahları gören ama ses çıkaramayan bir devlet yönetimine devam edeceğiz.

Bu seçimde milletimizin ve devletimizin geleceğini yeniden inşa edeceğimizi unutmadan oy kullanmalıyız. Yeni Türkiye’nin temelini  atacak olan seçimde “Cumhur İttifakı” nı çok iyi analiz etmeliyiz. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu ittifak ile başarılı olmasını arzu ediyorum.

Artık olaylara partiler üstü bakmak zamanı gelmiştir.  Seçilen başkanın daha iyi  ve verimli çalışması için güçlü bir meclis desteğine ihtiyaç vardır. Başkanın çalışacağı meclisi de oluşturmak sistemin gereğidir. Başkanın rahat icraat yapabilmesi için mevclistede güçlü olması gerektiği bir gerçektir.

Artık yeni dönemde bakanlar milletvekili olmayacak. Güvenoyu aramayacak. Çünkü seçimde millet başkanı seçince otomatik olarak güven oyunu almış olacak. Herhalde bunun içinde millete yarayacak icraat yapmak zorunda olacak. İnanıyorum ki bu adı ne olursa olsun gerçekte başkanlık sistemini fıtratına ve tarihi birikimine daha uygun olduğu için canı gönülden benimseyecek bu millet. Bugün bu sisteme karşı çıkanlar hangi ad altında olurlarsa olsunlar milletin karar verici olmasını istemeyen hazmedemeyenlerdir.

İnşallah her dönemde basiretini gösteren milletimiz ki aziz bir millettir elhamdülillah.24 Haziran da gene basiretini göstererek dünyaya parmak ısırtacaktır. Cin şişeden çıktı. Bu devlet devleti ali olacak ve biz onun mensupları başımız dik gönlümüz şükür dolu olarak yaşayacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR