Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Birlik vakti

Birlik vakti

Bu yıl 743.  yıldönümünü icra edeceğimiz Hazreti Mevlana’yı anma törenlerinin teması “birlik vakti”. Çok anlamlı, yerinde ve zamanında ortaya konulmuş olan bu tema, hiç şüphe yok ki, ülkemiz açısından da önemlidir.

 

Birlik olma, bir olmak, aynı değerler etrafında farklı düşüncelere de sahip olsak kenetlenmesini bilmek önemlidir. Çok seslilik hiç şüphesiz büyük bir armonidir. Ancak bu çok seslilikte ana konu birlik ve beraberlik olmalıdır.

 

Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından yapılan Yenikapı Mitingi birliğimizin ve beraberliğimizin zirve yaptığı konulardır. Yaşanan bu birlik kavramını hayatın her alanında hayata geçiren ülkemiz, Mevlana Anma Törenlerinde de bu kavramı en güzel şekilde hayata geçirecektir.

 

Konya 7-17 Aralık tarihleri arasında bürokratından siyasetçisine, sanayicisinden esnafına, öğrencisinden öğretmenine, gencinden yaşlısına kadar birlik içinde gelen misafirlerini ağırlayacak, Konya’nın birer gönüllü turizm elçileri olacaktır.

 

Konya esnafı üzerine düşeni yapacak, otelcisi misafirlerini ağırlayacak, taksicisi konukları taşıyacak, lokantacısı karınlarını doyuracak velhasıl herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. 7-17 Aralık tarihlerini bir “hasat zamanı” olarak görmeyecek, sadece birlik ve beraberlik içerisinde Konya’nın tanıtımı ve Konya’nın misafirlerini ağırlama zamanı olarak kabul edecektir.

 

Konya’ya gelecek olan kişilere uygulanacak bir fahiş fiyat listesi sadece günü kurtarmakla kalır. Ancak Konya’ya ve Konyalıya büyük zararı olur. Konya’nın tanıtımına ve turizmine büyük darbe vurur. Nasıl ki yaz aylarında Bodrum’da bir çorbaya 50 lira fiyat istenmesi gündem olup  günlerce konuşuldu ise, Konya’da da istenilecek olan bir fahiş fiyatın yankısı daha çok ses getirecektir.

 

Normalin üstünde bir para istenmesi durumunda karşımızdakini sadece bir kere kandırmış oluruz, ancak bunun yanında kendi ayağımıza da sıkmış oluruz. Gerek tanıtımda ve gerekse Konya imajında çok büyük tahribata sebep oluruz.

 

Birlik vaktinde, birlik içerisinde ve bir olarak bütün Konya kenetlenerek böyle olumsuzluklara sebebiyet verilmesini engellemeliyiz. Zaten böyle durumlar için yetkililer tedbir almış durumdadır. Umarım  birlik ve kardeşlik içerisinde güzel bir Anma törenleri geçiririz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR