Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Belediye - basın ilişkileri

Belediye - basın ilişkileri

Günümüzde artık belediyeler halkla iç içe ve kuvvetli bir iletişim ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sosyal medyanında büyük bir önem taşıdığı günümüzde iletişim en ön sıraya çıkmaktadır. Belediyelerin de  hızlı ve etkili iletişim yolları kullanılarak hedef kitleyle sürekli iletişim halinde bulunması, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini arttırma konusunda büyük önem taşımaktadır. Bu iletişimi sağlayacak birim, hiç şüphe yok ki,  Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’dür.

Bir milyonu aşkın nüfusu ve günden güne göç alan büyümesiyle Konya belediyelerinde de

basın ve halkla ilişkiler çalışmaların sağlanması “etkin bir iletişim”e bağlıdır. Konya Belediyelerinin de  ana hedef kitlesini oluşturan kent sakinleriyle iletişimi, bu çerçevede sürekli ve etkili bir iletişimim yanı sıra basına karşı  “şeffaflık” anlayışının da benimsenmesiyle başarılı bir iletişim stratejisinin örneği oluşturmaktadır.

Belediyelerimiz  kamuoyunu bilgilendirme de ve yaptıkları çalışmaları onlarla paylaşmak,

 kamuoyunda bilinirliği arttırmak için birçok araçtan destek almaktadır. Yazılı ve görsel basın bu anlamda belediyelerimizin en büyük yardımcısıdır. Yazılı ve görsel basının katkıları ile belediyelerimiz yaptıkları çalışmanın öne çıkmasını sağlayarak kamuoyunu bilgilendirme süreci bakımından hız kazanmaktadır.

Belediyeler,  kent sakinleri  için yapılan faaliyetleri duyurmak, bu faaliyetlere “eşgüdümlü” olarak  vatandaşların  katılımını sağlamak için stratejik bir iletişim planı yapmalıdır. Özellikle  yazılı ve görsel basın aracılığıyla yapılan paylaşımlar nedeniyle belediyeler daha çok kitlelere ulaşarak, hizmet ağını genişletmekte ve vatandaşlarını memnun etmektedir.

Vatandaş ile aynı dili konuşan yazılı ve görsel basının belediye çalışmaları hakkında  bilgilendirilmesi de  bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Çünkü basın kuruluşları halk ile aynı dili konuşarak, halkın bilgi almasını sağlamaktadır. Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’de aynı dili oluşturmalı ve basın ile diyaloglarını sağlamlaştırmalıdır.

Çünkü Belediyeler Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün kamudaki en büyük yardımcıları hiç şüphe yok ki, yazılı ve görsel medyadır. Aynı dili konuşanların başarılı olacağı da hiçbir zaman unutulmamalıdır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR