Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bekçi amcalar geliyor

Bekçi amcalar geliyor

Filmlere konu olan, mahallede herkesin tanıdığı ve sevdiği bekçi amcalar yeniden sokaklara dönecek.Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununa dayanılarak yürürlüğe konulan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesi ile yeniden bekçi alımının

Önü açılmış oluyor.

 

Benim yaşımdaki arkadaşların bekçileri çok iyi bilirler. Kahverengi elbiseler içerisinde dolaşan bekçiler, insana güven verirdi. Bekçi eskiden sokağın güvenliğiydi. Akşamları düdüğü çaldığı zaman insanlar kendini güvende hissederdi.

 

Mahalle, cadde, sokak halkını çok iyi tanıyan, insanlara güven veren, akşamdan sabaha dolaşarak ev, dükkan, pasaj, çarşı için bir güvenlik noktasıydı. Kimin ışığı yanmasa, birinin hastası olsa takip eden insanlardı.

 

 Mahalle kültürünün daha da geliştirilmesi, halkın güven içinde olması için bekçiliğin geri getirilmesi herkesi sevindirdi. Şimdi bekçilerimiz geri geliyor. İnsanlar mahalle kültürünün daha da geliştiğini görecekler. Tekrar komşuluk münasebetlerine geri dönülecektir. Çünkü insanlar birbirini tanıdığı, birbiriyle dertlerini paylaştığı zaman bu terör, bu huzursuzluklar, bu sıkıntılar ortadan kalkacaktır.

 

Artık eskisi gibi mahallemiz ve çarşılarımız güven duyduğumuz bekçilerimize emanet edilecek. Halkımız artık güven içerisinde sokağa çıkacak. Mahalle insanına, çarşı pazardaki esnafa güven veren bekçi amcalarımızın geri gelmesini ve yıllardır özlediğimiz o düdük sesini gecenin karanlığında güven verecek şekilde duymayı özledik.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR