Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Baklava çalan çocuklardan, baklavacı magandaya

Baklava çalan çocuklardan, baklavacı magandaya

10 Ağustos 1997 yılında Gaziantep’te  bir baklavacıdan baklava ve fıstık çalan üçü çocuk yaşta dört kişi tutuklanarak cezaya çarptırılmıştı. Kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden bu davanın ardından 9 yıla mahkum olan çocuklar 19 ay cezaevinde kaldıktan sonra Rahşan Ecevit affı ile hürriyetlerine kavuşmuşlardı.

13 yaşındaki bu çocukların ters kelepçe ile mahkemeye götürüldükleri fotograflar ülkemizde büyük bir infiale sebep olmuş konu yüce Meclis’e kadar gelmişti. Cebinde paraları olmadığı için canları çeken baklavayı çalan çocuklara 1997 yılında  ters kelepçe yapılırken 2019 yılında  maganda baklavacıyı kapıda polis tokalaşarak karşılıyordu.

İstanbul Pendik’te emniyet şeridindeki trafik magandası kendisine yol vermeyen aracın önünü keserek içinde hamile kadının bulunduğu otomobili tekmeliyor, aynasını kırıyor ve daha da ileri giderek ön kaputun üzerine çıkarak zıplıyor.

Bütün Türkiye’nin nefretini kazanan bu görüntüdeki trafik magandalarının ünlü bir baklava firmasının sahibi ve kardeşi olduğu öğreniliyor. Araç içerisindeki hamile kadının çığlıklarını ve yalvarmalarını bile duyamayan bu magandalar şu anda yüce Türk adaleti tarafından tutuklanarak cezaevine girdiler. Layık oldukları yere konuldular.

Ancak bu olayaın bir ilginç tarafı daha var ki, çok daha vahim. Otoyolda içinde hamile bir kadının bulunduğu aracın üzerinde tepinen, aracın aynasını kıran trafik magandası ünlü baklavacının ifade için geldiği karakolda polis amiri tarafından eli sıkılıyor.

İşte burada insanın aklına baklava çalan çocuklara yapılanlar akla geliyor. 13 yaşındaki canı baklava istediği için baklava çalan çocuğa ters kelepçe takan polis, şimdi ise trafik magandası olan ve bütün ülkenin nefretini kazanan baklava şirketi sahibini kapıda tokalaşarak karşılayan polis.

Başarıları ve kanuna saygıları ile herkesin beğenisini kazanan Türk Polisinin içindeki böylesine çürük kişiler vardır. Bunlar hakkında da gereği hemen yapılıyordur. Aynı şekilde

araca saldıran şüphelinin elini sıkan polis amiri görevden alındığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bu güzel ve anlamlı hareketi için teşekkür ederiz. Şurası bir gerçek ki, adalet herkes için gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR