Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Artık serbestsiniz!

Artık serbestsiniz!

Mübarek Ramazan ayını bahane ederek “oruçlu iken benim ağzımı bozdurmayın” diyerek etrafta hava atanlar için beklenen on bir ay geldi işte. Artık ramazan ayı boyunca kendinize göre tuttuğunuz elinizi ve dilinizi rahat çalıştırabilirsiniz(!)

 

Artık trafikte ağzınızı doldura doldura küfür edebilir, bir hiç yoktan en yakınlarınızın bile kalbini kırabilirsiniz. Saklanmaya gerek kalmadan ulu orta yiyeceklerinizi yiyebilir, içeceklerinizi içebilirsiniz.

 

“Tövbe” diyerek kafanızı çevirdiğiniz televizyon dizilerine bakabilir, ramazan ayı boyunca uyuduğunuz iş yerlerinde artık uyanık kalabilirsiniz. Parklara oturarak gelen gidenlere rahatça bakabilir, istediğiniz dedikoduları da yapabilirsiniz.

 

Artık Ramazan ayı bittiğine göre bir çok kişinin de aylık Müslümanlığı(!) sona ermiştir. Bu kişiler önlerindeki on bir ay boyunca her türlü haksızlık ve hileleri yapabilirler. Çünkü onlara göre on bir ay boyunca ne yaparlarsa serbesttir.

 

Senede bir ay oruç tutarak Müslümanlık taslayanlar artık birbirleri ile yarışabilirler. Bir aylık Ramazan süresince zorda olsa elde ettikleri iyi ve güzel huyları on bir ayda bitirenleredir sözüm. Müslümanlık sadece bir ay ile sınırlı değildir.

 

Müslümanlığın temel prensipleri yılın her günü aynı geçerliliktedir. Ramazan ayında günah olan diğer onbir ayda da günahtır. Ramazan ayında sevap olan da on bir ay da sevaptır. Bunu bir kere çok iyi öğrenmeliyiz.

 

Ramazan ayı içerisinde elde etmeye çalıştığımız güzel huy ve alışkanlıkları geride kalan on bir ayda da hayata geçirmeliyiz. Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularımızı on bir ayda da gösterdiğimiz takdirde iyi bir insan olacağımızı unutmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR